- Snart kriminalsak

Dersom Kim Eirik Salmela Farstad (6) ikke er funnet innen få timer i dag, vurderer politiet å skifte status for saken fra å være en leteaksjon til en kriminalsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier lensmann Arnfinn Fuglevåg på Smøla til NTB.

Politiet tar en avgjørelse som statusskifte før klokka 14. Kriminalpolitisentralen (Kripos) er allerede orientert. Dermed kan mye tyde på at vi kan stå foran en ny, alvorlig sak med barn involvert.

Lensmannen betegner overfor Dagbladet.no saken som uforklarlig. Han håper i det lengste å finne gutten i live. Det er fortsatt et håp om at gutten kan være innendørs et sted. Gjennomsøkingen av husene på øya Smøla, som begynte i går, fortsetter utover dagen i dag.

Savnet siden torsdag

Seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad forsvant sporløst ved 19-tiden torsdag kveld. Det eneste som til nå er funnet er sykkelen hans.

Omfattende leting i et relativt oversiktlig terreng har ikke gitt resultater, og vitneavhør har heller ikke gitt politiet nye holdepunkter på hvor det kan ha blitt av gutten.

Nye vitner var inne til avhør i morges, ifølge NTB. Samtidig ble folk på Smøla anmodet om å møte opp ved bedehuset på Råket, der det skal organiseres en større manngard.

Det skal letes over et større område enn det som ble gjennomsøkt natt til fredag og fredag, opplyser lensmannen.

Letingen vil foregå fra funnstedet og flere kilometer ut i terrenget.

Det var er noen få varmegrader på Smøla, og i natt regnet det og blåste ganske friskt.

(Dagbladet.no/NTB)