Snart må han oppgi hver eneste aksje

Stortingspresidenten la seg flat etter aksjetabbe - og fikk flertallet mot seg.

PÅ VEI TIL BEKLAGELSE:  Stortingspresident Olemic Thommessen på vei mot talerstolen i dag under debatten om politikers aksjeresgister. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
PÅ VEI TIL BEKLAGELSE: Stortingspresident Olemic Thommessen på vei mot talerstolen i dag under debatten om politikers aksjeresgister. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget vedtok i ettermiddag å fjerne de høyest folkevalgtes nåværende rett til å hemmeligholde private aksjer til en verdi av folketrygden grunnbeløp (1G) - for tiden 90 068 kroner.

I går avslørte Dagbladet at stortingspresidenten selv har aksjer for 362 500 kroner som han ikke har oppgitt, i strid med regelverket.

Etter at stortingspresident Olemic Thommessen (H) la seg flat ved møtestart i dag, og beklaget at han ikke selv har fulgt Stortingets regeleverk, snudde Arbeiderpartiet i spørsmålet om aksjeeierregister, og stemte for en 0-grense sammen med KrF, Senterpartiet, SV og Venstre.

- Jeg beklager det inntrufne, sa Thommessen i Stortinget tirsdag og brukte selv betegnelsene «pinlig og beklagelig» om at han ikke har fulgt reglene for å oppgi sine eierinteresser.

• Les alle Dagbladets avsløringer fra aksjonærregisteret Snudde Arbeiderpartiets to medlemmer av Stortingets presidentskap, Marit Nybakk og Svein Roald Hansen, gikk opprinnelig inn for å beholde ordningen, men under dagens møte ble det tidlig klart at partiets stortingsgruppe snudde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer