Norsk økonomi

- Snart på nivå med landslaget i fotball på rankingen

Veksten i norsk økonomi er nå så svak at rankingen nærmer seg FIFA-rankingen for norsk fotball, mener samfunnsøkonom og tidligere statssekretær i finansdepartementet for Ap, Svein Harald Øygard.

DOM OVER NORSK ØKONOMI: Tidligere statssekretær i finansdepartementet og tidligere sentralbanksjef Svein Harald Øygard mener den svake veksten plasserer norsk økonomi på nivå med landslaget i fotball på FIFA-rankingen. Øygard har etter noen år som seniorpartner i McKinsey i Brasil startet eget rådgivningsfirma i Norge. 
DOM OVER NORSK ØKONOMI: Tidligere statssekretær i finansdepartementet og tidligere sentralbanksjef Svein Harald Øygard mener den svake veksten plasserer norsk økonomi på nivå med landslaget i fotball på FIFA-rankingen. Øygard har etter noen år som seniorpartner i McKinsey i Brasil startet eget rådgivningsfirma i Norge.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis du ser på verdiskapning, - det vil si bruttonasjonalprodukt per innbygger i fastlands-Norge, så var Norge i den beste tredelen av OECD-landene og G20-landene fra 2010 til 2014.

Nå er vi på vei mot den dårligste tredjedelen, og hvis veksten bare blir 0,2 prosent dårligere enn det regjeringen varsler, så er vi like dårlige som på FIFA-rankingen for de samme landene, sier Øygard til Dagbladet.

- Øygard gir regjeringen skylda for oljeprissjokket. Kritikken mangler bare litt på å være en blåkopi av Aps partiretorikk, svarer Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten.

«Kraftfull»

I statsbudsjettet for 2017 skriver regjeringen: «Veksten i norsk økonomi ser nå ut til å være på vei opp igjen understøttet av en kraftfull økonomisk politikk».

Øygard, som også var sentralbanksjef på Island etter finanskrisa, og som ifølge Jens Stoltenbergs biografi takket nei til å bli finansminister i den rødgrønne regjeringen i 2009, finner ikke mye kraftfullt i tallene.

Sysselsettingen faller

Veksten er syltynn, og sysselsettingen faller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer