Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snart sendes døde hjem

I løpet av uka kan flere norske lik bli fløyet hjem til Norge. I går fant Kripos trolig nok et norsk flodbølgeoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet): Kripos-sjef Arne Huuse avsluttet i går sitt to dagers opphold i Thailand ved å befare Phi Phi-øyene. Der fikk han erfare hvor vanskelig det er å skaffe informasjon om hvor mange nordmenn som kan ha feriert her. Når også resepsjoner og kontorer er vasket vekk, er det knapt mulig å spore gjestelister. Men før han i går dro videre til Indonesia, sa han at flere nordmenn nå er identifisert.

En forsiktig Huuse

-  Vi håper å få sluttført identifiseringen av noen av de avdøde i løpet av de neste dagene, sa han.

Det skal først være snakk om å sende hjem «noen av fem, seks, sju avdøde», som står på tur for å bli identifisert. Først må thailandske myndigheter godkjenne Kripos\' identifisering. Årsaken til den relativt tidlige hjemsendingen, er at disse likene er gjenkjent på annen måte enn ved DNA-tester. Etter å ha fått god informasjon fra pårørende, skal Kripos i går ha reist til en identifiseringsenhet og funnet nok en norsk avdød turist.

Må bli i Thailand

Huuse varsler at det norske teamet på over 20 politifolk, rettsmedisinere og tannleger må jobbe i Thailand i «månedsvis».

Psykolog Gjermund Tveito sier det er en «stor belastning» å arbeide med tusenvis av råtnende lik i heten. Men Kripos-folkenes erfaring og evnen til å debrife seg imellom, og deres skarpe fokus på faget, gjør at de takler situasjonen.

-  Disse gutta er profesjonelle. De har et sterkt apparat rundt seg. Og de er faglig sett svært gode. De er rett og slett bedre enn sine utenlandske kolleger, sier Tveito.

FORLOT THAILAND: Kripos-sjef Arne Huuse (t.h.), her med psykolog Gjermund Tveito, sier nye norske ofre kan bli fløyet til Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media