Snart setter Erna ny stortingsrekord

Erna Solberg sier til Dagbladet at hun gjerne tar fire nye år på Stortinget. Alt før valget vil hun trone øverst på den historiske adelskalenderen.

Snart setter Erna ny stortingsrekord
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsministeren slår fast overfor Dagens Næringsliv at hun planlegger for borgerlig valgseier i 2021 og fire nye år som norsk regjeringssjef.

I et intervju med Dagbladet i USA kunngjør Erna Solberg nå at hun også personlig ønsker gjenvalg til Stortinget.

- Jeg kommer til å stille til valg i 2021 hvis partiet vil. Det mener jeg er riktig. Så tenker jeg at det er nok å si at du vil stille til valg og har tenkt å være statsminister i neste fireårsperiode. Det er naturlig når du sitter som statsminister, sier Solberg til Dagbladet.

- Så du vil også stille til gjenvalg på Stortinget?

- Jada, hvis partiet vil. Jeg har ikke hørt noen rykter fra Hordaland Høyre om at de ikke skal renominere meg. Vi er veldig stolte av det vi har fått gjort, men vi har masse igjen å gjøre.

Ny rekord

Allerede som 28-åring ble Erna Solberg valgt inn på Stortinget for Hordaland Høyre. Og siden stortingsansienniteten løper også mens man er i regjering, vil statsministeren om få dager ha 30 år bak seg på Løvebakken.

Da er det bare ett år og 193 dager opp til Arbeiderpartiets Marit Nybakk, som er den lengstsitttende kvinnelige stortingsrepresentanten gjennom tidende. Nybakk tok ikke gjenvalg i 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer