Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Snart slutt på tålmodigheten

SAS og Norwegian vurderer å permittere ansatte på grunn av vekterstreiken.

TAPER: Flyselskapene SAS og Norwegian taper inntekter på grunn av vektrestreiken, og vurderer nå å permittere ansatte, melder Aftenposten. Foto: Mette Møller / Dagbladet
TAPER: Flyselskapene SAS og Norwegian taper inntekter på grunn av vektrestreiken, og vurderer nå å permittere ansatte, melder Aftenposten. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall passasjerer er gått betydelig ned siden mandag, og selskapet frykter ytterligere nedgang etter at streiken ble opptrappet onsdag, skriver Aftenposten.no.

- Hvis dette vedvarer, blir vi nødt til å se på bemanningen for å unngå at streiken får for store konsekvenser for selskapets økonomi. Vi har mistet mellom 10 og 20 prosent av de reisende som enten har droppet å reise eller har fått den utsatt, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Skjermer piloter
Johansen vil ikke si hvor mange ansatte det kan bli aktuelt å varsle permittering for, men sier at en permittering i første omgang vil omfatte de som jobber på bakken. Dermed skjermes piloter og kabinansatte.

Også Norwegian vurderer permitteringer på grunn av fallende passasjertall. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier til Aftenposten.no at «tålmodigheten begynner å bli slutt» og at de som avgjør tvungen lønnsnemnd, altså arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, «bør på banen».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling