Snart snur været: Varsler brått temperaturfall

Temperaturene vil falle fra onsdag. Det kalde været vil ikke gi seg med det første.

KALDT: Utover i uka blir det en omlegging i værsituasjonen. Da kommer kald luft snikende nordfra og noen steder kan vi få et temperaturfall på 15 grader, skriver Meteorologene. Foto: Meteorologene / Twitter
KALDT: Utover i uka blir det en omlegging i værsituasjonen. Da kommer kald luft snikende nordfra og noen steder kan vi få et temperaturfall på 15 grader, skriver Meteorologene. Foto: Meteorologene / TwitterVis mer

Det er bare å nyte sommerværet de neste dagene, for meteorologene varsler et kraftig fall i temperaturene. Tirsdag blir det fortsatt fint vær i Sør-Norge, med temperaturer opp mot 20 grader og rolige vindforhold.

- Fra onsdag, spesielt i Møre og Romsdal og Trøndelag, blir det nordavind og bygevær, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet.

- Betydelig temperaturfall

Moxnes forteller at det fra onsdag begynner det å komme kald luft. Mange steder holder det fine været seg til og med onsdag, men på torsdagen blir det betydelig kaldere.

- Vi har hatt ganske varm luft over landet i en lang periode, spesielt i sør. Det har vært mange dager med uvanlig høy temperatur i forhold til at vi bare er i april. Nå kommer nordavind som tar med seg kald luft, og da blir det et betydelig temperaturfall.

Det varsles at noen steder kan få et temperaturfall på 15 grader, skriver meteorologene på Twitter. Noen steder har det vært 20 grader, men nå kan det gå ned til 5-10 grader, sier Moxnes.

Bygevær

Det blir en del byger i Møre og Romsdal og Trøndelag, og i perioder vil det være litt hvitt i de bygene som kommer.

- Det vil nok ikke være snø som legger seg på kysten, men det blir litt sluddbyger på nattetid, sier Moxnes.

Bygene starter i Trøndelag fra onsdagen og beveger seg sørover i landet dagen etter. I Sør-Norge blir det litt nedbør noen steder, men ikke store mengder.

- Det vil bli betydelig kaldere, og vil merkes ganske godt siden vi har vært bortskjemt med høye temperaturer, sier hun.

- Vil vare

Når det kommer til Nord-Norge, vil det også merkes et temperaturfall.

- Det blir litt kaldere i nord også, men der har det ikke vært så varmt heller. Fra onsdag vil det nok kunne komme nedbør som snøbyger helt ned mot kysten. Det blir temperaturer på rundt null grader, sier Moxnes.

Det blir ikke store mengder nedbør, men det blir en mer vinterlig værtype fra Bodø og oppover.

Den kalde lufta som skyller over landet vårt ser ut til å vare hele første uka i mai.

- Det ser ut som en situasjon som vil vare en stund. Det vil ta litt tid før vi er tilbake på så høye temperaturer igjen, sier hun.