Snart tomt for reker i butikkene

Kvota fylt opp i rekordfart.

MANGELVARE: Snart må matglade øst- og sørlendinger se langt etter ferske reker på tallerkenen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MANGELVARE: Snart må matglade øst- og sørlendinger se langt etter ferske reker på tallerkenen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt påsketider kan det bli svært vanskelig, om ikke umulig, å få tak i ferske reker på Østlandet. Årsaken er at den gjeldende fangstkvota for Skagerrak, ytre Oslofjord og sørlige Rogaland snart er fylt opp, skriver Tønsbergs Blad (TB).

- Det blir tomt i butikkene i vårt område, sier Kjell-Arild G. Tøfte, direktør i salgslaget Skagerakfisk, til Dagbladet.

Skagerakfisk er salgslag for fiskerne i Oslo-området og Skagerrak, og har enerett på førstehåndsomsetning av fangst fisket av medlemmene i salgsområdet, som dekker hele Østlandet pluss Agder-fylkene.

En måned uten fiske For rekefisket er det tre kvoter per år. Den første kvoteperioden går fra nyttår til 1. mai, og med kvota fylt opp rundt 1. april går det altså mot en måned uten leveranse av ferske reker i Skagerakfisks store salgsområde.

Tøfte opplyser til TB at det har vært en formidabel økning i leveransen for januar og februar i år sammenliknet med i fjor - bare ved mottaksstasjonen på Hvasser i Østfold var økningen fra 13,5 til 23 tonn, eller 70 prosent.

- Det er rett og slett mange reker i havet nå. Det så vi allerede i fjor, da vi hadde fisket opp totalkvota 30. november, sier Skagerakfisk-direktøren til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.