Gjengkriminaliteten i København:

Snart utløper våpenhvilen i den danske gjengkrigen. Hva skjer da?

Frykter volden vil blusse opp igjen.

GJENGKRIG: «Loyal to Familia» er en av gjengene som herjer i København. Bildet viser dansk politi og medlemmer av «Loyal to Familia» fra 2013. Foto: Scanpix DK / NTB Scanpix
GJENGKRIG: «Loyal to Familia» er en av gjengene som herjer i København. Bildet viser dansk politi og medlemmer av «Loyal to Familia» fra 2013. Foto: Scanpix DK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): København har det siste halvåret vært åsted for en blodig gjengkrig mellom bandene «Loyal to Familia» og «Brothas». Siden 12. juni har det vært hele 42 skyteepisoder som knyttes til den voldelige konflikten i den danske hovedstaden. Tre personer er blitt drept i skyteepisodene, og 25 personer rammet.

Tre drap på to uker

Det siste drapet fant sted 9. november i bydelen Nørrebro, hvor de to gjengene har sitt opphav og hvor de fleste skyteepisodene har skjedd. To maskerte menn på moped stoppet foran en bil, hvorpå en av dem avfyrte skudd mot personene som satt i bilen. To unge menn ble truffet av skuddene, den ene en 22 år gammel mann som kort tid etter døde av skadene han ble påført. Han ble med det gjengkrigens tredje offer på kun to uker.

- Gjengvolden har rystet København, særlig siden mange av skyteepisodene har foregått på åpen gate og også rammet tilfeldige personer. Politiet har heller ikke lyktes i å stanse volden, til tross for massiv innsats. Omfanget av volden har tatt gjengkriminaliteten i Danmark til et nytt nivå, og skapt frykt i befolkningen, sier lektor i kriminologi ved Aalborg Universitet, Kim Møller, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer