«Snart vil det bli ordentlige opptøyer her, nå har det gått for langt»

Narkohunder skapte nesten raseopptøyer i Oslo i går. Politiet valgte å trene hundene i Sofienbergparken, et samlingssted for afrikanere. Etter et hasjfunn med påfølgende bruduljer arresterte politiet en svart familiefar foran øynene på familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble arrestert fordi han ikke forlot området på politiets ordre, og samtlige mørkhudete i området ble etter det Dagbladet erfarer kastet ut av Sofienbergparken, som ligger på Grünerløkka på Oslos østkant. Mannen som ble arrestert, var sammen med kona og datteren og sønnen på fire og seks år, ifølge vitner.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal verken denne mannen - eller noen av de andre afrikanerne - være knyttet til hasjen som ble funnet.

Sjokkert

Sjokkert ble afrikanerne vitner til at politiet la barnefaren i jern.

- Vær så snill og ta bilder av dette slik at folk får vite om det. Dette går ikke an, sa mannen før han ble satt inn i politibilen og kjørt bort.

- Hvis ikke politiet begynner å behandle oss bedre, blir det snart skikkelige raseopptøyer i Oslo. Jeg vet at noen prøver å rekruttere folk til dette, sier Hassan Hibout (38) til Dagbladet. Han var til stede i parken da vennen ble arrestert.

Rundt klokka 14 i går slapp politiet ut narkohunder i Sofienbergparken på Oslos østkant. Hundene var på opplæring, og hadde lite trening blant mennesker.

Like etter at de ble sluppet løs, skal hundene ha løpt bort til et område et stykke unna, der afrikanerne satt. Der fant de hasj.

- Spilte domino

Politiet ba folk i nærheten om å forlate området, noe afrikanerne skal ha nektet. Det førte til at en mann ble arrestert. Ifølge afrikanerne i parken hadde mannen med seg datteren sin. Hun skal ha vært vitne til pågripelsen.

Da Dagbladet møtte afrikanerne etter arrestasjonen, sto sinnene i kok. De kalte politiet rasister. Noen sammenliknet det med apartheidregimet. «Snart vil det bli ordentlige opptøyer her, nå har det gått for langt. Vi har ikke mer tålmodighet igjen,» var omkvedet.

- Ikke rasistisk

- Vi bare satt i parken, slappet av og spilte domino. Plutselig stoppet det en politibil et stykke unna og slapp ut narkohunder. De fant hasj på bakken et stykke unna oss. Selv om mange andre hvite satt nærmere hasjen enn oss, var det bare oss mørke de tok tak i, fortsetter Hassan Hibout.

Han kaller politiets oppførsel rasistisk motivert.

Jourhavende jurist Christian Arnkvern ved Oslo politistasjon nekter for at handlingen var rasistisk motivert.

- Alle som befant seg i nærheten av narkotikaen ble bedt om gå. At politiet bare gikk etter svarte er deres egen oppfatning, sier Arnkvern.

Han bekrefter imidlertid at hundene som fant narkotikaen var på opplæring, men vet ikke om det er vanlig å trene opp narkotikahunder blant sivile folk.

FRUSTRERT: Hassan Hibout 838) var en av dem som ble kastet ut av Sofienbergparken i Oslo i går fordi politiet fant cannabis. -Når vi skal anmelde hendelsen til politiet, vil de ikke engang høre på oss, sier han.
TATT: En mørkhudet familiefar ble pågrepet av politiet foran øynene på familien fordi han ikke fjernet seg da politiet fant hasj i nærheten av ham i Sofienbergparken. Afrikanere Dagbladet har vært i kontakt med sier de snart ikke har annen råd enn å arrangere raseopptøyer. - Det er den eneste måten vi blir hørt på, sier han.
- SKRIV OM DETTE! Her blir den afrikanske mannen ført bort i håndjern av politiet. - Vær så snill og la folk få vite om dette, bønnfalt han Dagbladets journalister.