- Snåsamannen anga område der omkommet skredoffer befant seg

Fortalte skredekspert hvor letemannskapene burde lete.

SNÅSAMANNEN: Joralf Gjerstad forklarte hvor letemannskapet ville finne den siste omkomne skredofferet.  Foto Lars Eivind Bones/Dagbladet
SNÅSAMANNEN: Joralf Gjerstad forklarte hvor letemannskapet ville finne den siste omkomne skredofferet. Foto Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Snåsamannen hjalp skredeksperten Oddgeir Johansen med å finne det siste skredofferet som var savnet i Jamtfjellet, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Snåsamannen ba Johansen, som har ledet skredsøket, forestille seg at han befant seg i rasområdet.

— Han forklarte at han nå så stedet og ba meg om å snu meg mot nord. Da kunne han ned til den minste detalj beskrive terrenget, fjellene rundt og hvordan raset så ut. Han anga deretter området der den siste omkomne befant seg. Jeg kan ikke tenke meg at han skulle ha noen forutsetninger for å kunne beskrive stedet så nøyaktig som han gjorde, sier Johansen.

Da avisa snakket med politiets søkeleder Roar Tøgersen torsdag, kunne han fortelle at den siste savnede etter skredet, Therese Mari Åkerøy, hadde blitt funnet av to fra søkemannskapet, som hadde en bestemt fornemmelse av at Åkerøy lå akkurat der hun gjorde.

- Bøyer meg i støvet Til Dagbladet sier Johansen at han ikke tror telefonen til Snåsamannen alene var avgjørende for funnet av Therese Mari.

- Vi hadde allerede bestemt oss for å søke i det aktuelle området. Det var et av primærområdene. Men det som var forbausende var den beskrivelsen han ga av terreng og forhold, fordi det stemte så utrolig godt. Han har aldri vært i området før og hadde lite forutsetning for å vite det.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer