- Snåsamannen er ingen Jesus

Men biskop Tor Singsaas tror på evnene til mannen han skal møte i en fullsatt Nidarosdomen.

SAMTALER: Biskop Tor Singsaas (t.v.) og Snåsamannen Joralf Gjerstad skal i morgen samtale i en fullsatt Nidarosdomen. Foto: Tom E. Østhuus.
SAMTALER: Biskop Tor Singsaas (t.v.) og Snåsamannen Joralf Gjerstad skal i morgen samtale i en fullsatt Nidarosdomen. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Det er enorm interesse rundt samtalen som finner sted i forbindelse med Olavsfestdagene i Trondheim i morgen, fredag: 950 personer har kjøpt billett og arrangørene sier de kunne ha solgt det dobbelte.

Arrangementet er også omfattet av stor interesse fra media. Det vil blant annet bli gjort tv-opptak, som blir sendt på NRK2 førstkommende søndag kveld.

- Jeg gleder meg til dette, sa biskop Tor Singsaas, da han og Joralf Gjerstad holdt en pressekonferanse i Trondheim i formiddag.

Kirkens akseptHan er klar på at han aksepterer Snåsamannens evner og tror på de historier som er fortalt om ham.

- For meg er det viktig å invitere Joralf Gjerstad til Nidarosdomen. I det ligger det selvsagt at jeg aksepterer hans evner og synes det er en viktig dimensjon, ikke minst fordi Joralf selv har gjort det klart at han er en kirkens mann, sier biskopen.

Han mener dette også handler om å ta folks erfaringer på alvor, uten å lete etter forklaringer, men han vil ikke sammenligne Snåsamannens evner med Jesus.- Vår tro på Jesus handler om Guds sønn, og de mirakler han gjorde sa noe om Guds rikes inngang i verden. Det er en rolle som det er helt umulig for Joralf selv å tenke seg. Det er vel sånn at han henter mer kraft fra Kristus enn at han er hans like, sier biskopen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer