BOK OG BERØMMELSE: I september presenterte Ingar Sletten Kolloen (t.v.) sin nye biografi om Joralf Gjerstad (th), også kjent som Snåsamannen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
BOK OG BERØMMELSE: I september presenterte Ingar Sletten Kolloen (t.v.) sin nye biografi om Joralf Gjerstad (th), også kjent som Snåsamannen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Snåsamannen har fått 7000 brev

Nå ber han om ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snåsamannen får nå så mange brev og telefonoppringninger at han ikke klarer å ta seg av alt. Nå ber han om fred og ro på sine eldre dager.

82 år gamle Joralf Gjerstad har blitt nedringt av telefonsamtaler og neddynget i post etter lanseringen av boken «Snåsamannen».

Han anslår å ha mottatt mellom 6.000 og 7.000 brev. Han får nå så mange brev at postbudet hver dag må gå inn i huset hans fordi det ikke er plass i postkassen.

Gjerstad gjør det klart at han er glad og takknemlig for henvendelsene. Men nå har det blitt vel mange.

- Jeg henstiller alle til å bruke forstanden når det gjelder skriving. Jeg ber dem om å ta dette til seg, slik at jeg ikke blir sittende resten av mitt liv og åpne brev. Jeg er bare én mann, sier han til Adresseavisen.

Også forfatteren av boken har merket at pågangen hos Gjerstad er blitt større.

- Det er greit at folk er desperate, men de må skjønne at han er en gammel mann som har pensjonert seg for mange år siden. Han står ikke fram i offentligheten for å få flere pasienter, men for å fortelle om livsverket sitt og dele tanker og undring som han har båret på hele livet, forklarer forfatter Ingar Sletten Kolloen.

(NTB)