Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SND-støtte til golfbane kritiseres

Framtredende lokalpolitikere i Troms er sterkt kritiske til at staten gjennom Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) støtter en planlagt golfbane på Breivikeidet utenfor Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både fylkesvaraordfører Elisabeth Aspaker (H) og lederen for Kommunenes Sentralforbund i Troms, Karlsøy-ordfører Thor Tøllefsen, er ifølge Bladet Tromsø meget kritisk til at SND gir 3,7 millioner kroner i tilskudd til den planlagte golfbanen.

- Det er en kjennsgjerning at SND har begrensede midler. Derfor får svært mange avslag på sine søknader. I lys av dette stiller jeg spørsmålstegn ved om SNDs prioritering er korrekt, sier Aspaker.

Statlig støtte

Det planlagte golf-anlegget på Breivikeidet skal etter planen koste 16 millioner kroner. Av dette skal SND bidra med 3,7 millioner kroner. I tillegg kan golfanlegget få inntil 2,5 millioner kroner i spillemidler fra Norsk Tipping.

Karlsøy-ordfører Thor Tøllefsen tror ikke at golfanlegget vil føre til særlig mange nye distriktsarbeidsplasser i Troms. Den markante Sp-ordføreren vil ta personlig ta opp saken med påtroppende Sp-leder Odd Roger Enoksen under partiets landsmøte i Tromsø denne uken.

- Nå må vi ha en full gjennomgang av reglene for tildeling av SND-tilskudd. Denne prioriteringen fremmer absolutt ikke utviklingen i distriktene, sier Tøllefsen til Bladet Tromsø.

Neppe flere turister

Han har heller ikke særlig sans for argumentene om at golf-anlegget kan friste flere turister til Nord-Norge.

- Er det virkelig noen som ærlig og oppriktig tror at amerikanske, tyske og spanske turister kommer til Nord-Norge for å spille golf? Nei, det er helt andre forhold vi må profilere for å få flere turister til landsdelen, sier Tøllefsen.

Sport i vekst

Golfsporten i Norge har de siste årene opplevd en enorm vekst. Norges Golfforbund regner med å ha 150.000 utøvere av sporten i løpet av fem år. Det kommende golfanlegget på Breivikeidet er bare ett av 150-200 golfanlegg som er under planlegging. I dag finnes det 76 golfanlegg i Norge. Bare rundt Oslo regner Norges Golfforbund med at det er behov for om lag 50 baner fram til år 2005.

Forbundet er i dialog med Landbruksdepartementet som er bekymret for at stadig nye golf-utbygginger fører til større press på jordbruksarealer.

(NTB-Jan-Morten Bjørnbakk)