Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snek seg med på bildet

Både Kong Harald og statsminister Stoltenberg snek med på FNs gruppebilde - stikk i strid med all etikkete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se om du finner kongen og statsministeren på gruppebildet.

På gruppebildet fra FNs tusenårssamling har Norge sneket med både kong Harald og statsminister Jens Stoltenberg. En liten diplomatisk fadese, sier en FN-talskvinne.

Det skjedde med Jordan også, som er representert på gruppebildet med både kong Abdullah II og statsminister Ali Abul Ragheb.

Hvert av landene på tusenårsmøtet ble invitert til å sende lederen for sin delegasjon for å være med på bildet.

- Kanskje det var litt forvirring om hvem som skulle være med på bildet - statsoverhodet eller lederen for regjeringen. Jeg tror det var sånn det skjedde, sier Gastaut.

Hun ville ikke avsløre hvilke land som hadde tabbet seg ut, men ved å granske bildet av de 181 lederne som FNs pressekontor sendte ut, blir Norge og Jordan avslørt som synderne.

Også tre andre land - San Marino, Finland og Namibia - fikk med to personer på bildet, men de har ikke gjort seg skyldig i brudd på protokollen, forklarer FN-tjenestemenn. San Marino har to delegasjonsledere og Finland og Namibia er med i møteledelsen og har dermed rett til å posere med to representanter.

(NTB)