Snek seg ut bakveien under politirazzia

Mannen i 30-åra utga seg for å være universitetslærer med kone og barn. I virkeligheten drev han en storstilt narkoåker i blokkleiligheten, og hadde fire-fem ganger så høyt strømforbruk som normalt.

NABOENE ANTE INGENTING: Beboerne i oppgangen, blant dem flere småbarnsfamilier, ante ingenting om hva som foregikk i leiligheten, selv om de tidvis ble kvalme av lukta derfra. - Vi trodde det var eksotisk matlaging på gang, sier en nabo. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
NABOENE ANTE INGENTING: Beboerne i oppgangen, blant dem flere småbarnsfamilier, ante ingenting om hva som foregikk i leiligheten, selv om de tidvis ble kvalme av lukta derfra. - Vi trodde det var eksotisk matlaging på gang, sier en nabo. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): — Vi har vært så naive; vi hadde ingen mistanke om hva som foregikk. I virkeligheten har han satt oss alle i fare, sier en sjokkert småbarnsmor i 30-åra til Dagbladet, etter at en narkotikaåker ble avdekket i oppgangen der hun og familien bor.

Tidligere i dag aksjonerte politiet mot leiligheten på Linderud i Oslo. I forkant hadde en mann kastet fem søppelsekker med ukjent innhold ut av vinduet. Seint i kveld er han ikke pågrepet, og politiet leter fremdeles etter mannen i 30-åra av vietnamesisk opprinnelse.

Høflig og velkledd Naboene i oppgangen, flere av dem småbarnsfamilier, er både sjokkerte og forbannet etter avsløringen av narkoåkeren; i tillegg til at de har pustet inn den giftige dunsten av stoffet i ukevis, kunne det ekstreme strømforbruket raskt ha ført til brann.

— Vi hadde ingen mistanke til ham. Da han var på visning i juni, hadde han med seg det han sa var kona og to små barn. Han sa han jobbet som lærer på Universitetet i Oslo, og var høflig og velkledd, sier nabokvinnen.

Folk i oppgangen ante imidlertid uråd da verken kona eller barna viste seg noensinne etter visningen. I tillegg begynte merkelige ting å skje i leiligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer