Snekker kan redde Flatland

Her er byggmesteren som kan redde TV-kjendisen Hallvard Flatland: Øyvin Nydal fra Bergen har i avhør med Økokrim bekreftet TV-kjendisens forklaring i hvitvaskingssiktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byggmester Øyvin Nydal (69) er mannen som bekrefter det Hallvard Flatland har fortalt Økokrim. Flatland er siktet etter den såkalte hvitvaskingsparagrafen, som har en strafferamme på seks år.

Helt sentralt i etterforskningen står Flatlands bankkonto i skatteparadiset Monaco. Økokrim har spesielt konsentrert seg om to innskudd på 260000 dollar. Flatland har i avhør sagt at disse pengene stammer fra bergenseren Øyvin Nydal.

Hesteeier

Øyvin Nydal er en av Norges ti største hesteeiere. Han er en kamerat av travkusken Atle Hamre, og gjennom 14 år har han hatt hestene sine plassert hos den kjente travkusken.

I et langt avhør hos Økokrim på mandag fortalte Nydal sin historie om til sammen 520000 dollar som ble satt inn på Hallvard Flatlands bankkonto. Kontoen er registrert på selskapet Benjamin Overseas Ltd.

Dagbladet kjenner til at Nydal forklarte etterforskerne at han sørget for de to innskuddene, og at de stammet fra hestehandel. Nydal understreket at pengene ikke stammer fra Atle Hamre. Nydal vil dokumentere overføringene.

De nye opplysningene stemmer med Hallvard Flatlands forklaring.

- Frafall siktelsen

- Dette bør medføre at siktelsen mot Flatland - slik den nå foreligger - må frafalles. Dette er en liten, ubetydelig skattesak, sier Flatlands advokat, Morten Kjensli, til Dagbladet.

Økokrim har sendt en rettsanmodning til Sveits for å få innblikk i kontoen Nydal hadde tilgang til. Førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes hos Økokrim vil ikke kommentere avhøret med Nydal.