INGEN FISKELYKKE: Rune Sagen forsøker å starte en ny utfordringstrend. Han vil at folk skal nakenfiske, slik som han gjorde i elva Forra mandag. - Vi er født nakne og det er ikke noe problem for meg å stå naken, sier han om bildet. Foto: Privat
INGEN FISKELYKKE: Rune Sagen forsøker å starte en ny utfordringstrend. Han vil at folk skal nakenfiske, slik som han gjorde i elva Forra mandag. - Vi er født nakne og det er ikke noe problem for meg å stå naken, sier han om bildet. Foto: PrivatVis mer

Snekkeren Rune vil få hele Norge til å nakenfiske

Utfordrer på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Våren 2014 strømmet Facebook over av videoer der folk heiv seg i iskaldt vann og utfordret andre til å gjøre det samme.

Den som ble utfordret og ikke gjennomførte måtte kjøpe alkohol til utfordreren eller donere penger til veldedighet.

Samme sommer fulgte verden etter med Ice Bucket Challenge, der folk fikk en bøtte med iskaldt vann over hodet og utfordret andre videre. De som ikke gjennomførte utfordringen, måtte donere penger til ALS-foreningen - som kjemper mot den uhelbredelige og alvorlige nervesykdommen Amyotrofisk lateralsklerose.

Nå håper snekker Rune Sagen i Hell i Stjørdal i Nord-Trøndelag å starte en ny slik trend, om mulig enda friskere enn de gamle.

Nakenfiske Han la ut et bilde mandag kveld fra laksefiske i elva Forra, skriver Adresseavisen.

I motsetning til andre laksefiskere sto imidlertid 45-åringen i blanke messingen, men fikk ingen fisk.

- Ambisjonen har bare vært å starte dette her og se hva som skjer. Det har begynt å ta av litt nå, og det virker som det blir tatt seriøst, sier Sagen til Dagbladet.

Prinsippet er enkelt: De som blir utfordret, må ta et nakenfiskebilde. De som ikke tar utfordringen, bes om å sende en pengegave til Redningsselskapet.

- Dette kom vi på etter at jeg pratet med den anerkjente fiskeren Bjørn Florø Larsen. Vi tenkte det ville være en god idé å donere pengene til Redningsselskapet, som også er fiskerrelatert, sier Sagen.

Håper på donasjoner Sagen synes «naking» - der folk blottet seg på fjelltoppet - ble for enkelt og isbading for helsefarlig. Nakenfiske betegner han som uskyldig moro.

Det er allerede flere som har tatt utfordringen, blant annet Sagens gode venn Christian Olaf Lindbak.

Han stilte seg opp med fiskestanga midt på brua i Hegra sentrum med rumpa bar. 

- Jeg tok den helt ut, og tror denne utfordringen kan ta av noe jævlig, sier han til Dagbladet.

Kommunikasjonsrådgiver Tanja Krangnes i Redningsselskapet sier til Adresseavisen at de er glad for støtten.

- Vi får vel håpe på få nakenbilder og mange donasjoner da, flirer hun.

Hun håper at de som skal ut for å ta nakenbilder ved og i vann har stort fokus på sikkerhet, og at ingen tar unødige sjanser.

TOK UTFORDRINGEN: Christian Olaf Lindbak stilte seg opp på brua midt i Hegra sentrum i Stjørdal. Foto: Privat
TOK UTFORDRINGEN: Christian Olaf Lindbak stilte seg opp på brua midt i Hegra sentrum i Stjørdal. Foto: Privat Vis mer