Sniffet død hund

LONDON(Dagbladet): De dopglade tjuvene som brøt seg inn hos britiske Dee Blyth, ble begeistret da de fant en pose med lyst pulver. Men det de trodde var kokain, var asken etter Dees avdøde hund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddstjuvene trodde de hadde gjort et varp da de fant ei urne på peishylla hos britiske Dee Blyth. Den 50 år gamle bankansatte kvinnen var meget glad i sin Newfoundlander Charlie. Da bikkja døde i 1997 ble den kremert, og asken har Dee oppbevart i en pose lagt i en urne. Denne har stått i dagligstua til Dee hjemme i Essex, merket Charlie.

I Storbritannia er Charlie også et kallenavn for kokain. Derfor ble de rusglade tjuvene overbeviste om at de hadde funnet narkotika da de oppdaget pulveret på peishylla. De tok stoffet og la det i linjer, for så å sniffe det inn.

Skulle sett dem

- Jeg skulle gjerne ha sett ansiktsuttrykket på tjuvene når de innser hva de har gjort, forteller Blyth til avisa The Sun.

Den engelske kvinnen synes det var grusomt å oppleve at fremmede hadde tatt seg inn og gjennomsøkt huset hennes.

- Tanken på at de har prøvd å bli høye på en død hund får meg til å føle meg bedre, uttaler hun til avisa.

Dee Blyth forstod først sammenhengen da en politimann begynte å gapskratte mens han foretok undersøkelser etter innbruddet.

- Politimannen kunne ikke vente på å komme tilbake til sine kolleger for å fortelle om hendelsen, sier Dee.

25 000 kroner

Kvinnen ble frastjålet to fjernsynsapparater, en videospiller og hifi-utstyr, til en samlet verdi på over 25 000 kroner.

- Newfoundlandshundene er opprinnelig en brukshund fra Newfoundland. De er noen vakre langhårete skapninger. Men det er ikke kjent hva slags effekt inntak av hundeaske har på menneskesinnet...