Sniffet kokain - dømt for foster-drap

Regina McKnight (24) aborterte i åttende måned. Aborten skjedde mest sannsynlig fordi hun sniffet kokain. Nå er 24-åringen dømt til tolv års fengsel - for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regina McKnight er den første kvinnen som er dømt for drap på sitt ufødte barn på grunn av stoffmisbruk. Dette er nytt i amerikansk rettshistorie. Dommen falt i South Carolina Court i USA, melder Expressen.

Sjøl forstår ikke kvinnen at hennes kokainmisbruk kan føre til fengselsstraff.

- Jeg drepte ikke min baby, har Regina McKnight gjentatt i retten.

Lav IQ

24-åringen ble først dømt til 20 års fengsel. Straffen ble så redusert til tolv år, uten sjanse for benådning.

- Hun vet at hun har gjort noe som ikke var riktig. Hun vet at hun hadde et problem, men hun kan ikke forstå hvorfor hun skal i fengsel, sier kvinnens forsvarer Wyndi Anderson til Washington Post.

McKnight har aldri fullført skolegangen, og har ifølge sin forsvarer bare 72 i IQ. Hun var arbeidsledig og hjemløs i mange måneder.

I mai 1999 var hun gravid i åttende måned. Hun dukket opp på sykehuset da hun oppdaget at noe var feil. Her aborterte hun - og obduksjonen viste spor etter kokain. Saken gikk til det amerikanske rettsapparatet - og endte med fengselsstraff.

- I dag har South Carolinas ufødte barn en mye bedre sjanse til å leve et langt og lykkelig liv enn de hadde i går, sier South Carolinas justisminister Charles Condon. Han synes dommen er rettferidg.

  • South Carolina er en delstat hvor abortmotstanden er stor.
  • Dommen har fått hard kritikk fra kvinnerettsorganisasjoner. De lurer på hvor grensen skal settes: Kvinner som drikker eller røyker under graviditeten risikerer også å skade fosteret. Skal de kunne straffes i fortsettelsen?
DRAPSDØMT: Regina McKnight sniffet kokain og aborterte. Det fikk hun tolv år i fengsel for.