Snik deg gjennom bomringen

Er denne svenske oppfinnelsen ulovlig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et svensk firma, Plankatullen.nu, har utviklet en oppfinnelse som gjør deg i stand til å felle ned nummerskiltene på bilen din ved å trykke på en knapp, skriver Aftenposten i dag.

Fjerne snø

Oppfinnelsens offisielle formål er å \'fjerne snø, slaps og annet smuss som kan gjøre dine registeringsskilter mindre synlige for bomringenes kameraer\', skriver firmaet på sine nettsider. Men dersom skiltene er nedfelt under passering av bomringen, kan bomringenes kameraer heller ikke identifisere bilen.

"Tollfree 1.0"

Plankatullen.nu poengterer at de ikke tar ansvar for at noen bruker \'Tollfree 1.0\' til annet enn å rengjøre bilskiltene.

Det svenske ordet \'planka\' betyr \'å klatre over plankegjerde, komme inn uten å betale\'. På nettsidene er ordet forklart som \'et gammelt øst-tibetansk ord som betyr \'å beundre den vakre gjenstanden\'\'.

Bestilling fra Norge

Ifølge Aftenposten har en nordmann allerede bestilt produktet fra firmaets nettsider.

- Det kommer nok flere bestillinger fra Norge, jeg har hørt at dere er nærmest pedantiske når det gjelder å holde bilskiltene reine, sier gründer Fredrik Gunnarson til Aftenposten.

Det svenske firmaet er startet opp i forbindelse med en ny og omdiskutert bomring rundt Stockholm, som åpner 3. januar neste år.

Sjefsingeniør i Vegdirektoratet, Finn Larsstuen, sier til Aftenposten at han tviler på om innretningen kan være lovlig å bruke i Norge.

IKKE TULL: Skiltet kan vippes fra vanlig posisjon...
...til vannrett stilling ved hjelp av en knapp inne i bilen.