Tiktok-kritikken:

- Sniker seg unna

Justisminister Emilie Enger Mehl vil ikke svare på om andre i regjeringen bruker Tiktok og om det finnes regler for den omstridte appen. - Det er respektløst, sier hennes forgjenger.

PROBLEMATISK: Politisk kommentator i Dagbladet forteller om hvorfor det er problematisk at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl bruker Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er et provoserende ikke-svar.

Det sier leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen (Frp), etter å ha lest svaret fra justisminister Emilie Enger Mehl om regjeringens Tiktok-bruk. Den tidligere justisministeren ville ha svar på hvilke retningslinjer regjeringen har om den kontroversielle appen, og hvem i regjeringen som bruker den.

Dagbladet har i flere saker omtalt hvordan justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl bruker den kinesiskeide mobilappen TikTok til å publisere oppdateringer fra livet som statsråd.

Svarer ikke

Sikkerhetseksperter advarer mot å bruke appen, som registrerer store mengder data fra mobilen, inkludert posisjon, kontakter og private meldinger. De har også fortalt at det er mer alvorlig hvis Mehl bruker sin tjenestetelefon.

- Det er klart at det er mer alvorlig hvis hun bruker statsrådsmobilen der hun har jobb-e-post og jobbdokumenter. Hvis hun for eksempel har jobbdokumenter på mobilen så er det opplagt problematisk, har ekspert i risikostyring av informasjonssikkerhet, Gaute Bjørklund Wangen tidligere uttalt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.