Snikfotograferte toppløse jenter

Er du kvinne og solte deg lettkledd i Frognerparken i fjor sommer? Da kan bilder av deg ligge på sexsider på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da sommerdagene var på sitt varmeste i fjor la mange jenter seg langstrakte ut på et badehåndkle i Frognerparken i Oslo for å sole seg. Helt uvitende ble noen av disse kvinnene fotografert av en eller flere forbipasserende. Bildene er siden publisert på Internett.

Parkvaktene var ikke kjent med problemet. Til sommeren vil de holde ekstra god utkikk etter snikfotografer.

Intime bilder

Bilder Dagbladet har sett fra Frognerparken viser næropptak av bryster og skrittet til kvinner som ligger på ryggen og soler seg i den kommunale parken. På bildene som er lagt ut på nettet er ikke ansiktene til kvinnene synlige.

Vigelandsparken omtales på nettsiden som et fantastisk område for dem som ønsker å se kvinner med lite klær på kroppen. Fotografen, som kaller seg «LuckyGuy», skriver at han vandret rundt i parken i timevis i fjor sommer og knipset bilder av norske jenter.

På nettsiden Dagbladet har besøkt finnes det to sett med norske kvinner fotografert i Frognerparken i fjor sommer.

Avstemning

Til sammen er det i overkant av 20 kvinner som er avbildet. De aller fleste er fotografert fra lav vinkel slik at kvinnene ikke har oppdaget det. Nettsurferne kan stemme på de kvinnene de synes er best, og de konkurrerer da med jenter fra strender og parker i andre solrike land.

Bildene er tatt forskjellige steder i Vigelandsparken. De fleste jentene er fotografert i området rundt Frognerbadet og mot Vestre Gravlund som ligger i nordenden av Vigelandsparken.

Hver dag i sommersesongen, fra tidlig formiddag til seint på kveld, patruljerer parkvakter Frognerparken. Vaktene skal se til at alt går riktig for seg i parken, men det ble ikke oppdaget noen spionfotografering på solende gjester i fjor.

Ukjent for oss

- Vi har ikke vært kjent med at dette har foregått. Hadde vaktene oppdaget det ville de bortvist fotografene, sier informasjonssjef Anne Aakervik i Friluftsetaten til Dagbladet.

Friluftsetaten vil nå se på problemstillingen.

- Vaktene våre vil ta tak i dette og være ekstra påpasselige når sommeren nærmer seg igjen i år, sier Aakervik.

<B>SNIK:</B> Bildene av de snikfotograferte personene som soler seg i Frognerparken ligger åpent tilgjengelig på nettet.