Sniking kan føre til dødsfall i risikogruppene

I dag starter vaksinasjonen i Oslo. Kommunen frykter Ola og Kari sniker seg foran risikogrupper.

ANKOMMER: Laszo (40) har mulige svineinfluensasmitte og får utdelt munnbind på legevakten i Oslo. Smittevernoverlegen i Oslo frykter nordmenn skaffer seg selv vaksine uten at de er i risikogruppen. Foto: Øistein Norum Monsen
ANKOMMER: Laszo (40) har mulige svineinfluensasmitte og får utdelt munnbind på legevakten i Oslo. Smittevernoverlegen i Oslo frykter nordmenn skaffer seg selv vaksine uten at de er i risikogruppen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag starter omfattende vaksinering av risikogrupper i Oslo og i dagene framover og neste uke sendes flere doser ut landet rundt.

Tar fra de utsatteDet er godt kjent at vaksinedosene ikke er mange nok til at alle kan få, og nå frykter smittevernoverlegen i Oslo at foreldre tar med friske barn utenfor risikogruppene til vaksinekontorene - eller ber om vaksiner til seg selv.

Det er nemlig fullt mulig å snike seg foran i køen hvis man vil.

- At helsestasjonene ikke forlanger dokumentasjon på at man tilhører risikogrupper er et spørsmål om tillitt. Det er viktig å understreke at folk som er i risikogruppene må få først. De som sniker i køen kan ta vaksinasjoner fra folk som kan få alvorlige komplikasjoner dersom de smittes av svineinfluensa, sier informasjonssjef i Helse- og velferdsetaten, Erlend Tidemann til Dagbladet.

Risikogrupper-  Det har jo vært dødsfall blant folk smittet med svineinfluensa, sier Tidemann.

10 personer i Norge har dødd så langt som følge av smitte.

- Vi har tillitt til at Oslo-borgerne ikke sniker, derfor er opplegget laget såpass åpent, understreker Tidemann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.