Snikislamiserer Frp

Stadig flere ikke-vestlige innvandrere kommer ut av skapet.

STØTTER SIV:Norskiraneren Mazyar Keshvari, halvt domnikanske Ylonka Sosa (18), norskindiske Himanshu Gulati og norskbosnieren Adnan Masko. Foto: GUNNAR THORENFELDT
STØTTER SIV:Norskiraneren Mazyar Keshvari, halvt domnikanske Ylonka Sosa (18), norskindiske Himanshu Gulati og norskbosnieren Adnan Masko. Foto: GUNNAR THORENFELDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette er vår tids viktigste kamp. Radikal Islam er en mørk og skummel ideologi. Det vi driver er frihetskamp, sa Frps partiformann Siv Jensen da Dagbladet.no møtte henne i går på hennes kontor. Den siste tiden har hun stått slik hun helst vil stå.

- Det har vært en storm. Men noen må stå oppreist, sier Jensen.

Muslimer for Siv
Mens Fremskrittspartiet for tjue år siden argumenterte mot innvandrere, er det nå Frp som slåss for innvandrerne, ifølge Jensen. For det er ikke bare det norske samfunnet som blir snikislamisert. Også Frp får stadig flere medlemmer som tror på Allah.

To av de ti fremste Oslo-kandidatene til stortingsvalget har minoritetsbakgrunn. En av dem er Mazyar Keshvari, som står på femte plass.

FLERKULTURELLE SIV: Frp-formann Siv Jensen med et knippe av partiets flerkulturelle politikere. (F.v.) Danny G. Chaudhry, Mazyar Keshvari, Svetlana Johnsen, Farida Amin, Adnan Madesko og Himanshu Gulati. Bildet ble tatt i samenheng med en større reportasje i Magasinet om innvandrere som er aktive i Frp. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
FLERKULTURELLE SIV: Frp-formann Siv Jensen med et knippe av partiets flerkulturelle politikere. (F.v.) Danny G. Chaudhry, Mazyar Keshvari, Svetlana Johnsen, Farida Amin, Adnan Madesko og Himanshu Gulati. Bildet ble tatt i samenheng med en større reportasje i Magasinet om innvandrere som er aktive i Frp. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

- Frp er innvandrernes siste skanse, sier Keshvari. Han forteller at han har blitt slått, skjelt ut og spyttet på etter at han ble aktiv i partiet.

- Men majoriteten har vært positive, sier han. Keshvaris failie rømte selv fra regimet i Iran.

- For meg blir det ekstra ille når jeg ser at mitt nye hjemland går i samme retning. Derfor blir kampen mot radikal Islam enda viktigere for oss som har måtte leve med et muslimsk totalitært regime, sier norskiraneren.

- Mer modne
Diskusjonen er ikke lengre om Norge skal bli et multikulturelt samfunn, men hvordan dette samfunnet skal bli, ifølge Frp-formannen.

- Dere har ofte blitt sett på som et innvandringsfiendtlig parti?

VIL HA MOSKE-STOPP: Frp-medlem Danny G. Chaudhry gikk ut i Dagbladet.no for en uke siden å krevde moské-stopp i Oslo. Her forann moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VIL HA MOSKE-STOPP: Frp-medlem Danny G. Chaudhry gikk ut i Dagbladet.no for en uke siden å krevde moské-stopp i Oslo. Her forann moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- I løpet av de 35 årene Frp har eksistert har vi blitt mer politisk modne, sier Jensen. Hun lover å slå hardt ned på all form for rasisme i partiet.

- Vi kommer ikke til å tillate at det sklir ut. Vi er også et parti for muslimer og nordmenn med innvandrerbakgrunn, sier Jensen. Hun forteller at de stadig får flere og flere medlemmer med minoritetsbakgrunn.

- Vi flørter ikke bevisst med denne gruppen, men det er gledelig at vår politikk stadig blir mer populær blant innvandrere, sier Jensen.

Ut av skapet
- Det er litt som å gå ut av skapet. Jeg følte meg elleve kilo lettere når jeg turte å kalle meg selv for en Frper offentlig, sier norskbosnieren Adnan Madesko (21). Han regner seg selv som en «liberal muslim».

MODNE: - I løpet av de 35 årene Frp har eksistert har vi blitt mer politisk modne, sier Siv Jensen.
MODNE: - I løpet av de 35 årene Frp har eksistert har vi blitt mer politisk modne, sier Siv Jensen. Vis mer

- Så du snikislamiserer Frp?

- Ha. Ha. Det kan du jo si. Men også muslimer er tjent med at Frp får gjennomslag for sin politikk, sier Madesko.

Da han vokste opp i Sandefjord stemte alle han kjente SV og Rødt. I dag sitter han i styret til Oslo Fremskrittspartiets Ungdom.

- Det tok litt før jeg turte å være stolt over å være Frper. Vi måtte flykte fra krigen på grunn av den rasismen vi opplevde mot bosniere. Serberne forsøkte å utrydde oss slik tyskerne forsøkte å utrydde jødene. Derfor blir jeg trist og forbanna når folk kaller meg rasist. Jeg vet hva rasisme er, sier Madesko.

- Er det vanskelig å være muslim i Frp?

KLEM FRA SIV: Bilde fra Magsinet-reportasjen om FrP-politikere med ikke-vestlig bakgrunn. Siv Jensen klemmer Mazyar Keshvari. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
KLEM FRA SIV: Bilde fra Magsinet-reportasjen om FrP-politikere med ikke-vestlig bakgrunn. Siv Jensen klemmer Mazyar Keshvari. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

- Nei. Det er lett. Frp forsvarer religionsfriheten og de forsvarer verdier som vi står for, sier Madesko.

Keshvari mener antallet ikke-vestlige innvandrere øker for raskt. Vi trenger en innvandringsstopp for å lykkes bedre med integrering, mener han.

- Ikke minst innvandrerne selv er tjent med at konfliktnivået senkes slik at de kan finne seg til rette, lære seg godt norsk og få seg en jobb, sier Keshvari.

- Dritt-parti
Himanshu Gulati (20) har klart å overbevise hele familien om at de bør stemme Frp.

- De var ikke så politisk aktive, men når jeg fikk forklart hvordan det henger sammen ble de overbevist, sier Gulati.

SISTE SKANSE: - Frp er innvandrernes siste skanse, sier Mazyar Keshvari. Han er leder for Alna Frp, bytstyremedlem og stortingskandidat for Frp. Foto: DAGBLADET
SISTE SKANSE: - Frp er innvandrernes siste skanse, sier Mazyar Keshvari. Han er leder for Alna Frp, bytstyremedlem og stortingskandidat for Frp. Foto: DAGBLADET Vis mer

- Jeg er misunnelig. Min far er rød og stemmer nok heller SV. Men han har alltid hatt respekt for at det jeg driver med. Flere familiemedlemmer ringte meg under hijab-debatten og sa «at de aldri kommer til å stemme drittpartiet Frp. Men i hijab-saken har dere helt rett», forteller Keshvari.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer