Snikmorderen fortsatt på frifot

De to mennene som i går ble tatt inn til avhør i snikmordersaken er utenfor mistanke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har ikke funnet noen bevis som knytter de to mennene til saken. De ble pågrepet mandag morgen amerikansk tid nær Richmond, Virginia.

De to mennene fra Mexico og Guatemala skal oppholde seg i USA uten arbeidstillatelse, men de to har antakeligvis bare vært på feil sted til feil tid, melder CNN.

På en pressekonferanse i kveld bekreftet politiet pågripelsen, og sa at de to var brakt inn til avhør. Det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelser i snikmordersaken. De to mennene er nå overlatt til representanter for immigrasjonsmyndighetene. De risikerer nå å bli sendt ut av landet.

Bruker media

Politiet forsøker å etablere kontakt med snikskytteren via media.

De sa i kveld på en pressekonferanse at en telefonsamtale som hadde kommet inn var for utydelig til at etterforskerne kunne få med seg hva som ble sagt.

De ber nå innringeren om å ta kontakt på nytt.

- Personen du ringte kunne ikke høre noen ting av det du sa. Vi vil få dette riktig. Ring oss tilbake slik at vi kan forså, sa Charles Moose, politsjef i Maryland.

Beskjeden var tydeligvis adressert til snikmorderen, men Moose vil ikke opplyse til media hva beskjeden dreier seg om.

Ifølge amerikanske medier er det ingen tvil om at politisjefen med sine beskjeder bruker mediene for å komme i kontakt med seriemorderen.

Effektiv pågripelse

Politiet omringet en bensinstasjon mandag morgen amerikansk tid. En lys varebil var parkert ved en telefonkiosk på stedet. Bilens eier ble tatt inn til avhør.

Rett etter den første pågripelsen kom det beskjed om at nok en mann var brakt inn av politiet. Begge mennene ble brakt inn til Henrico County Jail og avhøres nå, ifølge de føderale myndighetene. Begge to er nå løslatt.

Stort område avsperret

Ved den første pågripelsen sto bilen til mannen med motoren i gang ved telefonkiosken. Tre bevæpnede politifolk løp bort til bilen, som nå er tauet bort. Politiet sperret av et stort område rundt bensinstasjonen.

Ifølge et øyenvitne var politiet på stedet ti - femten minutter før bilen kom kjørende, melder CNN.

Ny beskjed fra snikskytteren

Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Rett etter møtte etterforskningsleder Charles A. Moose pressen i Rockville.

Han bekreftet at et brev er funnet i skogen bak restauranten Panderosa Steakhouse i Ashland, Virginia, hvor en 37-åring ble skutt og alvorlig såret lørdag.

- Vi skal respondere på en beskjed vi har fått. Vi forbereder responsen vår akkurat nå, sier Moose, som ikke vil ut med mer.

Kilder sier til CNN at brevet skal inneholde et pengekrav.

Keith Underwood, som jobber på Royal Oldsmobil rett ved siden av Exxon-stasjonen, sier til Washington Post at han og de andre ansatte så politibiler i området rett før klokka åtte om morgenen lokal tid. De oberverte også sivilkledd politi utstyrt med kikkerter.

- Han ble tatt ut og holdt under kontroll. Jeg så ikke noe motstand i det hele tatt, sier Underwood.

- De omringet ham med revolvere, sier et annet vitne, Pathenia Fields. Hun forteller at hun så bare en mann i bilen.

Det er foreløpig ikke kjent om mannen som er pågrepet kan knyttes til snikmorderen som så langt har drept ni og såret minst to mennesker. Myndighetene vil ikke kommentere dette.

Telefonkiosken med det riktige nummeret?

Politiet omringet bilen i et forsted vest i Virgina. Bilen er registrert i staten.

Politiet i Hanover County, hvor den siste skyteepisoden fant sted, fortalte reportere at bilden hadde blitt stoppet på en større handlegate.

- Det var nok til å være et mistenkt kjøretøy i alle tilfeller, sier Doug Goodman i Hanover County Sheriff's Department til AP.

En politimann på åstedet sier at van'en var en Plymouth Voyager med midlertidige Virigina-skilter. Men politimannen, som ikke vil oppgi navnet sitt, vil heller ikke bekrefte dette overfor AP.

Det er blitt spekulert om telefonnummeret som snikskytteren tidligere har lagt igjen til politiet kan være nummert til en kiosk som denne.

Det melder CNN.

Pågripelsen i saken kommer etter at myndighetene i går kveld gikk ut og ba personen som hadde lagt igjen et telefonnummer ved åstedet for skyteepisoden i Panderosa-restauranten i Ashland i helga om å ta kontakt. Restauranten ligger et par kilometer nord for Richmond i Virginia.

En mann er alvorlig skadet etter skuddet som traff ham i magen.

HER FJERNES BILEN:</B> Sjåføren ble pågrepet etter at tungt bevæpnet politi omringet bensinstasjonen mannen oppholdet seg på. Her fjernes bilen av myndighetene.