Full strid om domstolene på Stortinget

- Sniknedleggelse

Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen anklages for ikke å skjønne hva han går med på, mens de rødgrønne partiene beskrives som konspiratoriske. Kampen om domstolene drar seg til på Stortinget.

STRID: De rødgrønne partiene sier nei til regjeringens forslag om domstolsreform og frykter tingretter vil bli nedlagt. Det avviser Fremskrittspartiet som helt uaktuelt. Her fra Bergen tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STRID: De rødgrønne partiene sier nei til regjeringens forslag om domstolsreform og frykter tingretter vil bli nedlagt. Det avviser Fremskrittspartiet som helt uaktuelt. Her fra Bergen tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dersom Frp snur og raserer tingrettene i Norge for å oppnå noen færre flyktninger eller en bomstasjon mindre, vil det bekrefte inntrykket mange dessverre har av politikere som upålitelige, tordner Senterpartiets Jenny Klinge.

- For før sommeren var det ingen tvil om at Amundsen ville berge tingrettene. Nå prøver han å sno seg vekk fra hele enigheten ved heller å snakke om å slå sammen rettskretsene, som om det ikke skulle være noe problem, fortsetter hun.

Saken handler om den nye domstolsstrukturen som regjeringen vil etablere. Det rødgrønne flertallet i justiskomiteen besluttet at saken først skulle behandles på nyåret, men presidentskapet grep inn og slo fast at den skal sluttføres nå.

De rødgrønne frykter at flere av landets mindre tingretter blir nedlagt som et resultat av reformen, som Frp nå altså kan komme til å støtte likevel.

Vil forhandle

Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen forsvarer det de rødgrønne beskriver som en uheldig hastebehandling av domstolsreformen på Stortinget. Helt innafor, sier han.

- Det var de rødgrønne som ved hjelp av komitéleders dobbeltstemme avgjorde at saken burde behandles på nyåret. Vi mener det er naturlig å se denne saken i sammenheng med statsbudsjettet. At det ble utfallet, er jo naturlig når Stortinget er sammensatt sånn som det er, sier Amundsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.