Snikskytter dødsdømt foran sin egen grav

Opprører i Aleppo: - Tiden for advokater er over.

TILFANGETATT POLITIMANN: Dette bildet viser en politimann som ble tatt til fange av opprørere i Aleppo i går. Foto: EMIN OZMEN / SABAH PRESS / AFP / NTB Scanpix
TILFANGETATT POLITIMANN: Dette bildet viser en politimann som ble tatt til fange av opprørere i Aleppo i går. Foto: EMIN OZMEN / SABAH PRESS / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra den borgerkrigsrammede byen Aleppo kommer det stadig flere rapporter om at opprørerne gjennomfører summariske henrettelser av personer som er mistenkt for å slåss for Assad-regimet. Improvisert rettsak En opprører ved navn Ahmed fortalte Reuters at en snikskytter som ble tatt av opprørerne ble skutt på stedet. Snikskytteren fikk en improvisert rettsak like ved graven der han senere ble begravet.

- Vi tok ham med rett til graven, og etter å ha hørt vitnemålene skjøt vi ham, sa Ahmed til Reuters.  

Noen få vitner var nok til at opprørerne dømte snikskytteren til døden.

- Kulturen med advokater er over. Jeg mener, en fyr som det der, hva mener du skjebnen hans burde blitt, sa Ahmed.

Fordømmelser En video av summariske henrettelser gjennomført at opprørerne lekket ut på internett i dag. Henrettelsene blir fordømt at en rekke menneskerettighetsorganisasjoner.

Human Rights Watch har uttalt at henrettelsene kan være krigsforbrytelser, ifølge BBC.

Også Russland fordømmer drapene. Russlands utenriksminister Gennadij Gatilov sier at drapene beviser at begge partene i den syriske konflikten begår menneskerettighetsbrudd, ifølge NTB. - Det vil være nyttig om vestlige og arabiske politikere ser på situasjonen i Syria fra denne vinkelen også, sier han. Opptrapping Samtidig som syriske regjeringsstyrker setter inn jagerfly mot opprørsstyrkene i Aleppo, rapporterer nå FN-observatører at opprørshæren har tatt i bruk stridsvogner i kampen om byen, melder NBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer