Snikskytter fikk livstid

Dommeren avslo anken, og dømte Lee Boyd Malvo (19) til et liv bak murene. I går ble den andre snikskytteren dømt til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lee Boyd Malvo var bare 17 år da han og John Allan Muhammad (43) skal ha terrorisert Washington-området høsten 2002. Fra en spesialbygget bil skal de to ha plaffet ned tilfeldige og intetanende mennesker som utførte hverdagslige sysler.

Ti mennesker ble drept, og tre ble alvorlig skadd under den tre uker lange voldsorgien.

Dømt av jury

Malvo ble i desember i fjor funnet skyldig for ett av de ti drapene. I tillegg til overlagt drap, ble unggutten også funnet skyldig i terrorisme og for overtredelse av delstaten Virginias våpenlover.

Juryen dømte ham til livsvarig fengsel, uten muligheter for å slippe ut.

Lee Malvo anket, men i dag ble anken avvist av en dommer i Virginia.

I stedet opprettholdt dommeren juryens beslutning om å dømme Malvo til livstid uten mulighet for benådning. I tillegg ble Malvo ilagt en bot på 200 000 dollar, men dommeren mener det er lite sannsynlig at han kan betale, melder CNN.

I går ble den antatte hovedmannen bak snikskytingene i Washington-området, John Allan Muhammad (43), dømt til døden for et annet av de til sammen ti drapene.

FIKK LIVSTID: Lee Boyd Malvo (19) ble i fjor dømt for ett av de til sammen ti drapene som snikskytterne skal ha stått bak. I dag ble anken hans avslått.
DØMT TIL DØDEN: John Allen Muhammad fotografert like før dommeren avslo anken hans i rettssalen i Virginia i går.