ARRESTERT SVENSKE: 38-åringen har forsøkt seg som musiker og møbelsnekker. FOTO: PRIVAT
ARRESTERT SVENSKE: 38-åringen har forsøkt seg som musiker og møbelsnekker. FOTO: PRIVATVis mer

- Snikskytter-siktet jobbet med handikappede barn

38-åring har svensk/finsk bakgrunn. Politiet fant våpen i hjemmet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ/OSLO (Dagbladet): 38-åringen nekter å ha noe som helst befatning med drapet på Trez West Persson (20) og de sju andre tilfellene av drapsforsøk han er siktet for.

I flere måneder har politiet i Malmö jaktet en ukjent gjerningsmann som har spredd fryktblant folk. Vilkårlig har en person plukket ut sine ofre - og skutt dem.

Nå mener politiet det er rimelig grunn til å tro at det er 38-åringen på bildet som har terrorisert Malmö i månedsvis. I en ransaking fant politiet våpen hjemme hos mannen, noe de mener styrker mistanken mot ham.

Skjellig grunn Lørdag klokka 18.30 ble han arrestert på grunnlag av det svenskene kaller «sannolika skäl-mistenkt for brott». Det vil si at politiet mener det er skjellig grunn til mistanke, og tilsvarer i praksis en norsk siktelse (begrepet siktelse eksisterer ikke på svensk).

Naboer beskriver 38-åringen som «en stille og ensom ulv.»

38-åringen er åpenbart en fingernem person, med utdanning som møbelsnekker, gitarteknikker og tidligere ansatt hos en tannteknikker.

Den siktede har svensk/finsk bakgrunn og flyttet til Malmö på 70-tallet. Her har han bodd siden, med unntak av tre år hvor han livnærte seg i USA.

Som møbelsnekker har han spesialisert seg på reparasjoner av gitarer.

Det har vært spekulert i om gjerningsmannen hadde et rasistisk profil. Det er tilsynelatende ikke noen åpenbare spor etter mannen på nettet som tilsier at den pågrepne mannen har rasistiske holdninger.

Varierte jobber I tillegg har han hatt en hel rekke ulike jobber.

MUSIKER: 38-åringen benekter at han har noe med drapet og skyteepisodene å gjøre. Foto: Privat
MUSIKER: 38-åringen benekter at han har noe med drapet og skyteepisodene å gjøre. Foto: Privat Vis mer

Selv ramser han opp på en nå nedlagt nettprofil: Møbelsnekker, gitarteknikker, bygningsarbeider, musikklærer, omsorgsarbeider for handikappede barn, filmproduksjon, fotografi, arrangør, produsent og lærer i gitarteknikk.

Nå er det imidlertid politiavhør som kommer til å oppholde ham den nærmeste tiden.

Ifølge politiet skjedde pågripelsen i dag uten dramatikk.

- De tok han ut i trappa og bad ham om å legge seg ned, sier en nabo til Aftonbladet.

Etter å ha blitt påsatt håndjern, ble han så ført ut.

- Vi kontaktet mannen og ba ham om å komme ut. Han kom ut og ble arrestert uten dramatikk, sa kriminalpolitiets operative sjef Börje Sjöholm i Skåne på en pressekonferanse klokka 13.00.

UNDERSØKER BOLIG: Politiets etterforskere ankommer her leiligheten i Malmö hvor 38-åringen ble arrestert, siktet for ett drap og sju drapsforsøk etter skyteepisoder i byen. FOTO: FP PHOTO / Claudio Bresciani
UNDERSØKER BOLIG: Politiets etterforskere ankommer her leiligheten i Malmö hvor 38-åringen ble arrestert, siktet for ett drap og sju drapsforsøk etter skyteepisoder i byen. FOTO: FP PHOTO / Claudio Bresciani Vis mer