Snikskytter traff drosje

Mens Oslo var full av mennesker på vei hjem fra kino og restauranter, ble det ved 23-tida i går løsnet mellom tre og fem skudd mot drosja til Jørgen Henriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Stortinget ble truffet i skyteepisoden i Oslo sentrum i natt. - Jeg rakk ikke å bli redd, sier Henriksen.

Politiet håper tekniske undersøkelser av drosja kan bidra til å løse mysteriet.

Henriksen ventet på ny tur på drosjeholdeplassen utenfor Stortinget da en eller flere ukjente gjerningsmenn traff hans svarte Mercedes med to skudd.
Noen centimeter opp og til venstre, og søndagskvelden ville endte i en tragedie. Henriksen fikk ikke med seg det som skjedde, han hørte bare smell i drosjas høyre side. Ingen hørte skuddene.
Politiet utelukker ikke at en snikskytter kan ha stått langt unna. Våpenet kan ha vært utstyrt med en lyddemper.

Traff søppelkasse

- Jeg merket ingenting før det smalt i døra, sier Henriksen. Jeg har aldri opplevd noe liknende på mine 10 år som drosjesjåfør, legger han til.

Foran ham på holdeplassen satt kollega Ole André Johansen i sin drosje. Han fikk med seg mer av hendelsesforløpet.

- Jeg hørte tre til fem skudd som traff. Jeg så at folk på fortauet ble forvirret. Ett av skuddene tror jeg gikk en søppelkasse. Jeg gikk ut av bilen og bort til drosja bak. Da så jeg at to av skuddene hadde gått inn i bilen hans.
Ole André Johansen har 17 års erfaring som drosjesjåfør, og han var også sjokkert over det som skjedde.

- Jeg fikk folk vekk fra fortauet og ringte til politiet. Jeg ringte også drosjesentralen for å stoppe trafikken av andre drosjer.

Flere fotgjengere kom seg i sikkerhet etter at Johansen hadde skreket ut om skytinga.

Et mysterium

Skuddene er et mysterium. Ingen har sett eller hørt et våpen bli avfyrt, ingen har sett noen stikke av og politiet aner ikke hva som kan være bakgrunnen for skuddene.

- Vi har ikke peiling, dette er uforståelig sier operativ uteleder Tor Langlie i Oslo politidistrikt.

Oslopolitiet satte i gang en større aksjon i området rundt Karl Johans gate for å finne geværmannen.

- Vi ser meget alvorlig på denne saken, som vi satser alt å oppklare. Vi oppfordrer vitner til å melde seg. Samtidig håper vi at tekniske undersøkelser skal kunne sette oss på sporet etter gjerningsmannen eller -mennene. Vi har tekniske spor, sier en politikilde til Dagbladet.

Politiet fant ett av prosjektilene, og det ble anslått at det var blitt skutt med et 22 kaliber salonggevær.
Politiet trodde også at det kan ha blitt skutt fra langt hold.

VENTET PÅ TUR: Drosjesjåfør Jørgen Henriksen (til høyre) sto og ventet på tur foran Stortinget i Karl Johans gate da drosja hans ble truffet av to skudd (et av skuddene er ringet inn) ved 23-tida i går kveld. - Jeg har aldri opplevd noe liknende på min 10 år som drosjesjåfør, sier Henriksen til Dagbladet. Her forklarer han og kollega Ole André Johansen seg for politiet.