STORE DEMONSTRASJONER: Det var store demonstrasjoner i syriske byer i går. Foto: REUTERS
STORE DEMONSTRASJONER: Det var store demonstrasjoner i syriske byer i går. Foto: REUTERSVis mer

- Snikskyttere skjøt mot begravelsesfølge i Syria

Væpnede menn lå på hustak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske sikkerhetsstyrker har skutt med skarp ammunisjon mot flere begravelsesfølger i Syria. Minst seks personer er drept, ifølge øyenvitner.

Titusenvis av sørgende mennesker møtte fram for å begrave sine døde rundt om i Syria lørdag. Samtidig kom det meldinger om at snikskyttere og syriske sikkerhetsstyrker hadde løsnet skudd mot flere begravelsesfølger.

Minst tre personer ble drept og én såret av snikskyttere under en begravelse i Douma, en forstad til hovedstaden Damaskus, fortalte øyenvitner til nyhetsbyrået AFP lørdag.

Væpnede menn skal ha åpnet ild fra hustakene da et begravelsesfølge var på vei til gravplassen. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Andre aktivister forteller at minst tre personer ble drept i den sørlige byen Ezreh lørdag.

- Forræder I Ezreh ropte mange av de frammøtte slagord mot president Bashar al-Assad og hans regime.

- Bashar al-Assad, du er en forræder. Lenge leve Syria, vekk med Bashar, lød det fra demonstrantene.

Ifølge menneskerettsaktivister skulle 18 personer begraves i Ezreh, byen med flest dødsofre som følge av sikkerhetsstyrkenes håndtering av demonstrasjonene langfredag.

- Over 150 busser har kjørt fra Deraa og landsbyer i området for å delta i begravelsen til de 18 i Ezreh, opplyste en aktivist som ba om å få være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Mange begravelser Begravelser for demonstranter som ble drept under fredagens sammenstøt, ble holdt også i hovedstaden Damaskus og flere av byens forsteder.

Hvor mange som ble drept rundt om i Syria fredag, er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Men syriske aktivister sier det dreier seg om over 80 mennesker, og det er fryktet at tallet kommer til å stige.

Det statlige nyhetsbyrået SANA har på sin side oppgitt at ti personer ble drept.

(NTB)