Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snikskyttere snek seg inn i dyrehage og hakket ihjel tiger

Delte dyret i seks deler.

SNEK SEG INN: En tiger ble hakket i seks deler av snikskyttere i dyrehagen Itanagar i India. Bildet er av en tiger i en annen dyrepark i INdia. Foto: AFP PHOTO/STR
SNEK SEG INN: En tiger ble hakket i seks deler av snikskyttere i dyrehagen Itanagar i India. Bildet er av en tiger i en annen dyrepark i INdia. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sikkerhetsvaktene i dyrehagen Itanagar i India fikk seg en ubehagelig overraskelse på mandag, da de oppdaget at en av tigrene i parken hadde blitt hakket ihjel av kyniske snikskyttere.

Snikskytterne bedøvet dyret før de gikk inn i buret og kuttet det opp i seks biter, skriver BBC News.

- Tigren ble skutt fra kloss hold. Den var født i denne dyrehagen og hadde god helse, sier B S Sajwan, administrerende konservator for skogene i staten Arunachal Pradesh til The Indian Express.

Zoram Dopum, sjef i dyrehagen, forteller til BBC at snikskytterene snek seg inn i den godt bevoktede parken da tre av sikkerhetsvaktene gikk for å spise middag. De forsvant imidlertid raskt da vaktene kom tilbake, og rakk ikke å ta med seg det mishandlede dyret.

Det er ikke første gang snikskyttere prøver å snike seg inn i dyrehagen for å få tak i dyrene, og politiet har nå startet en etterforskning av saken. I februar 2006 ble tre tigre og en leopard forgiftet av ukjente personer, og i juni 2006 ble 30 kilo med kroppsdeler fra tigre oppdaget i en bil som tilhørte en politimann i staten Assam.

Ulovlig jakt og smugling av dyrs ulike kroppsdeler er vanlig i India, og kan selges for høye summer rundt om i Øst-Asia. Spesielt i Kina er visse dyrs kroppsdeler populære på grunn av den påståtte medisinske effekten.

For hundre år siden antok man at det fantes rundt 100 000 tigre i India, men tallene har sunket betraktelig de siste tiårene. I 2011 ble det telt 1700 ville tigre.

Også neshorn og elefanter blir ofte ofre for kyniske snikskyttere. I Afrika ser 2012 ut til å bli et rekordår for elefantdrap, og geriljagruppen til Joseph Kony er blant dem som jakter elfenben for å finansiere våpen.

I februar slo miljøvernorganisasjonen WWF alarm etter at nærmere 300 elefanter ble slaktet i Kamerun, mens i Tyskland plyndret en bande et museum for å få tak i de eksklusive hornene til de utstoppede neshornene som befant seg der inne.

Les også hvordan norske turister smugler eksotiske døde dyr inn i landet.

UTRYDNINGSTRUET: Landsbyinnbyggere ser på et skadd neshorn som har blitt skutt og fått skåret vekk hornene av snikskyttere like ved Kaziranga nasjonalpark i India 26. september. Foto: Biju BORO / AFP PHOTO
UTRYDNINGSTRUET: Landsbyinnbyggere ser på et skadd neshorn som har blitt skutt og fått skåret vekk hornene av snikskyttere like ved Kaziranga nasjonalpark i India 26. september. Foto: Biju BORO / AFP PHOTO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media