Snikskytteren kan være filmet

Skuddene som ble avfyrt midt på Karl Johan i 23-tida i går er fortsatt en gåte for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Snikskytter traff drosje

  Politiet aner fortsatt ikke hvem som avfyrte skuddene som traff en taxi og muligens tredørene på Karl Johan-sida av Stortinget i går kveld.

  Håper på overvåkingskamera


  I natt og i dag fortsetter etterforskningen for fullt for å finne ut hvem som står bak skyteepisoden. Fortsatt aner ikke politiet hva som kan ligge bak skuddene.

  - Vi holder nå på å etterforske for fullt. Vi jobber med kriminaltekniske undersøkelser som vi håper kan gi flere svar, sier politiførstebetjent Håkon Berg ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.no.

  Tekniske undersøkelser gjenstår fortsatt før politiet kan fastslå hvor skuddene ble avfyrt fra. Skuddene kan ha kommet fra Arbeidergata like ved Karl Johan. Nå håper politiet av overvåkingskamerene i det hektiske strøket midt i hjertet av Oslo kan hjelpe dem videre i saken.

  - Vi har nå folk ute for å undersøke om det kan være festet på video. Vi vet foreløpig ikke om det er det, men det kan være en sjanse for at episoden er festet på tape, sier Berg.

  Endte bra


  Politiet opplyser at det minst ble avvfyrt to skudd mot bilen som drosjesjåfør Jørgen Henriksen satt i. Mercedesen hans ble truffet av to skudd da Henriksen ventet på ny tur i drosjekøen utenfor Stortinget i går kveld.

  Hadde skuddene truffet noen centimeter lenger opp kunne kvelden endt i tragedie, men Henriksen kom uskadd fra den skremmende opplevelsen. Drosjesjåførens kollega Ole André Johansen opplyste til Dagbladet i går at han hørte mellom tre og fem skudd.

  Et skudd mener Johansen har gått i en søppekasse, mens politiet nå undersøker om Stortingsdøra også ble truffet.

  - Vi har sikret materiale fra døra for å finne ut om det dreier seg om kulehull eller ikke, sier Berg.

  Vitner avhøres


  Berg opplyser at politiet har grunn til å tro at det er brukt et våpen av mindre kaliber, muligens en salongrifle. Gjerningsmannen eller mennene kan ha brukt lyddemper.

  Nå pågår avhør av vitner og den fornærmede drosjesjåføren. Så langt tror ikke politiet at gjerningsmannen har hatt noe motiv for å skade drosjesjåføren, som også selv avviser at han har noen fiender.

  - Ingenting tyder på at noen var ute etter han. Vi aner foreløpig ingenting om noe årsak til dette, avslutter Berg.

TRAFF DROSJE:</B> Snikskytten traff drosjen til Jørgen Henriksen og avfyrte mellom 3 og 5 skudd ved 23-tida i går på holdeplassen ved Stortinget. Oslo var full av mennesker på vei hjem fra kino og restauranter.
TROR SALONGRIFLE BLE BRUKT:</B> Politiet har sikret seg tekniske spor, og fant blant annet et av prosjektilene.
TROR STORTINGET BLE TRUFFET:</B> Operativ uteleder Tor Langlie ser på det som ser ut som kulehull i denne døra på Stortinget.