Snikskytterens tiende offer

Amerikansk politi bekrefter nå at bussjåføren Conrad Jonson (35) ble snikskytterens tiende offer. En politimann som har snakket med den antatte snikskytteren omtaler han som «ekstremt sinna».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ballistiske testene av kula som tok livet av Johnson viser at han ble tatt av dage med det samme våpenet som har blitt brukt i de 12 tidligere angrepene. Så langt er ti personer døde, og tre er blitt såret.

Johnson ble skutt i går morges amerikansk tid. Han ble truffet i leveren, og fikk omfattende skader. Livet sto ikke til å redde. Han etterlater seg kone og to barn.

Nytt brev

Avisa Baltimore Sun melder at etterforskerne har funnet et brev bak bussen der Johnson ble drept i går. Ifølge avisa ble det fremmet liknende krav i det nye brevet som i det som ble funnet etter lørdagens skyting. Det var i dette brevet at snikskytteren truet med å ta livet av barn, dersom han ikke får 10 millioner dollar.

Det er ikke endelig bekreftet at brevet stammer fra snikskytteren, som nå truer med å ta livet av barn også.

Politiet har nå gått ut og bedt drapsmannen ta kontakt med dem.

- Du indikerte at dette handler om mer enn vold. Vi venter på å høre fra deg. Det er viktig at vi gjør dette uten at flere blir skadd. Ring oss på det samme nummeret du har brukt tidligere, sa etterforskningsleder Charles Moose på en pressekonferanse i går.

Frustrert og sinna

Kilder CNN har snakket med hevder at brevet som er funnet avdekker en frustrert person. Brevskriveren klager over at han flere ganger har forsøkt å komme i kontakt med politiet bare for å oppleve at politiet la på røret.

I brevet blir flere av tjenestemennene som tok i mot samtalene navngitt. Brevskriveren mener de er «inkompetente».

«Fem mennesker måtte dø på grunn av dette», står i brevet sier en polititjenestemann til Washington Post.

En av politimennene som har snakket med den antatte snikskytteren beskriver innringeren som «ekstremt sinna». Innringeren skjal ha sagt ting som «Bare hold kjeft og hør», «La meg snakke», «Jeg er gud» og «Det er jeg som bestemmer».

bjorn.k.bore@dagbladet.no

STORE STYRKER: Store styrker jakter nå på snikskytteren, men størrelsen på etterforskningen og det enorme antallet tips gjør det vanskelig for politiet å styre arbeidet.
DREPT: Conrad Johnson (35)