Snikskytterkrig

Kosovoalbanske snikskyttere gikk i går til krig mot både serbere og FN-soldatene i Mitrovica i Kosovo. FN-styrken KFOR sender nå forsterkninger til byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da trefningene var over, var en kosovoalbansk snikskytter drept og fire andre skadd av franske KFOR-soldater.

To franske KFOR-soldater var tidligere på dagen skutt og såret av de kosovoalbanske snikskytterne. Den ene franske soldaten ble truffet i armen, mens den andre ble truffet i magen. Begge ble brakt til FN-styrkens militærsykehus.

Vendepunkt

De kosovoalbanske snikskyttere skjøt på serbere i Mitrovica. Det var da de franske KFOR-soldater tok opp jakten på dem og skjøt tilbake og tok albanerne til fange.

Det er et meget alvorlig vendepunkt for KFOR at styrkens soldater er blitt mål og skyteskive for kosovoalbanerne. Tidligere har det bare vært russiske KFOR-soldater som er blitt angrepet, angivelig fordi de sympatiserer med serberne.

Mitrovica er en delt by, med serbere i den ene bydelen og albanerne i den andre. KFOR har hatt store vanskeligheter med forebygge voldshandlinger fra begge parters side. I går viste den internasjonale styrkens aksjon at nå er tålmodigheten med kosovoalbanerne oppbrukt.

Portforbud

KFORs øverstkommanderende, den tyske general Klaus Reinhardt, kom i går til Mitrovica for selv å orientere seg om situasjonen på stedet. Sammen med de franske er det nå også britiske, italienske og danske KFOR-soldater i Mitrovica. Det er innført portforbud mellom klokka 18 om kvelden og 06 om morgenen.