Fiffig bedrageri: Sendte ofrenes penger til ektemannens konto

«Snill» hjelper lurte eldre mann trill rundt. Nå er hun dømt til fengsel for millionbedrageri

Fikk ni måneders fengsel for å ha bedratt venninne og eldre mann for 1,3 millioner kroner.

UTSPEKULERT: Kvinnen til venstre på bildet er dømt til fengsel i ni måneder for å ha bedratt ei venninne og en eldre mann. Pengene gikk til ektemannens (t.h.) konto. Foto: Privat
UTSPEKULERT: Kvinnen til venstre på bildet er dømt til fengsel i ni måneder for å ha bedratt ei venninne og en eldre mann. Pengene gikk til ektemannens (t.h.) konto. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bedrageriene som den nå 42 år gamle kvinnen nylig ble dømt for i Asker og Bærum tingrett, er fra åra 2011-2013.

Ifølge dommen fikk hun i dette tidsrommet overført 1,3 millioner kroner av bedrageriofrenes penger til samboerens eller sine egne kontoer.

«Handlingene har til dels vært utspekulerte, og innebærer grove tillitsbrudd mot de fornærmede», står det.

Nå er kvinnen dømt til ni måneders fengsel for bedrageri, etter en betydelig strafferabatt fordi sakene har blitt liggende i opptil to år og seks måneder hos politiet. Ektemannen er dømt til fengsel i åtte måneder for underslag.

Dommen er anket.

Lurt trill rundt

Den nå 85-årige mannen nøt tilsynelatende godt av en oppsiktsvekkende hjelpsomhet: Vareinnkjøp, betaling av regninger, henting av post og til og med handling av gaver til barnebarn var noen av tjenestene den nå bedrageridømte kvinnen stilte opp med.

At det ga henne anledning til å skaffe seg mannens passord og kodebrikke, tenkte han neppe på. Tilliten kostet ham over 900 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer