Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snipp, snapp snute, Diana er ute...

LONDON (Dagbladet): Etter 15 år er det som ble kalt «århundrets ekteskap» mellom prins Charles og prinsesse Diana ugjenkallelig slutt. Diana ville det ikke, men dronningen og Charles tvang fram en skilsmisse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28. august er skilsmissen endelig. Deler av skilsmisseavtalen ble kjent i går, blant annet at Diana ikke lenger skal tiltales som «Deres kongelige høyhet». Heretter er hun «bare» Diana, prinsesse av Wales.

Både prins Charles og prinsesse Diana har undertegnet taushetsløfte. De skal ikke røpe innholdet i avtalen, de skal heller ikke gi intervjuer eller skrive bøker som avslører hva som skjedde under ekteskapet.

Samværsrett

Størrelsen på skilsmisseoppgjøret er ikke offisielt, men britiske hoffreportere mener Diana får et engangsbeløp på 150-170 millioner kroner, pluss fire millioner kroner årlig til å drive sitt kontor.

Ett av de viktigste punktene i avtalen har det ikke vært strid om. Charles og Diana skal ha samme samværsrett til sønnene prins William og prins Harry. Guttene skal bo vekselvis hos far og mor når de ikke er på kostskoler.

Beholder boligen

Diana skal få beholde sin leilighet i Kensington Palace og kan bruke den til kontor og mottakelser, men hver gang hun vil ha en større fest, må hun få dronningens tillatelse.

Hun skal også bli behandlet som medlem av kongefamilien, og fra tid til annen bli invitert til deres sammenkomster.

Prinsessen har imidlertid ikke fått noe gehør for sitt ønske om å representere landet som reisende ambassadør. Derimot kan hun fritt fortsette å reise for Røde Kors, hun kan hjelpe de aids-syke og støtte hjertesaken.