Snittlønn i Statoil på én million

Snittlønnen i Statoil er kommet opp i én million kroner. Nivået er 44 prosent høyere enn i 2010.

TJENER GODT: Snittlønnen i Statoil har bikket over én million kroner. Totalt har selskapet 23,5 milliarder kroner i rene lønnsutgifter hvert år. Her fra oljeplatformen Sleipner i Nordsjøen. Foto: Statoil 

Foto: Statoil
TJENER GODT: Snittlønnen i Statoil har bikket over én million kroner. Totalt har selskapet 23,5 milliarder kroner i rene lønnsutgifter hvert år. Her fra oljeplatformen Sleipner i Nordsjøen. Foto: Statoil Foto: StatoilVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rene lønnskostnader lå i fjor på 23,5 milliarder kroner, fordelt på 23.115 ansatte, ifølge årsregnskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Det gir en snittlønn på 1,02 millioner kroner. Til sammenligning lå snittlønnen i Norske Skog-konsernet i fjor på 490.000 kroner.

Tallene inkluderer lønnsutbetalinger og fordeler som mange ansatte har, av typen fri bil, fri telefon, fri bolig, rentefordeler og skattepliktige forsikringer, men ikke bedriftenes utgifter til pensjon og arbeidsgiveravgift, eller engangskompensasjon knyttet til sluttpakker og nedbemanning.

Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk påpeker at mye av oppgangen skyldes at Statoil i 2012 kvittet seg med bensinstasjonene. Da forsvant mange lavtlønte medarbeidere. Statoil har i tillegg hatt en økning i antall utenlandsstasjonerte medarbeidere, som øker kostnaden per årsverk. Selskapet har også ansatt mange i andre land med høyt oljelønnsnivå.

Tillitsvalgt for Statoils ansatte på plattformene i Nordsjøen, Bjørn Asle Teige, mener Statoils lønnsnivå er drevet opp av direktører og ingeniører på land. Han viser til at bare rundt 5.000 av Statoils 20.000 ansatte i Norge jobber offshore. Disse har en tarifflønn på maksimalt 650.000 kroner ifølge Teige.

- Med overtid tjener de i snitt rundt 700.000-800.000. Mine medlemmer trekker ned snittet, sier han til Dagens Næringsliv.

(NTB)