Snø for millioner i påskefjellet

Men hotellnæringen til fjells jubler over ny påskesnø, feirer folk i byen påsken på sin egen måte. Bare i Oslo havnet et titall av dem i natt på glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Det siste snøfallet ga et betydelig løft for hotellnæringen til fjells. Som de sa i Trysil - det snødde for mangfoldige millioner kroner, sier informasjonssjef Bjørn Ketilsson i Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) til NTB. Han mener at mange av oss nok hadde avskrevet påsken i år etter å kjent et snev av vår i lufta, noe som gjorde utslag på hotellenes bestillingslister. Så snudde været.

- Folk følte at våren var skikkelig på gang, og temperaturen i lufta var tidvis behagelig. Men så kom snøen. Og antall bestillinger til påskehotellene tok seg merkbart opp. Det var som om vi norske plutselig oppdaget at vinteren likevel ikke var over, avskrev båtpussen og konstaterte at «er det snå mye snø her i lavlandet, er det nok godt med snø også på fjellet», sier Ketilsson.

Førstemann til mølla

Boookingsentralene til flere av de store vintersportsstedene fikk det travelt de første dagene etter at «vinter nummer to» kom i lavlandet. Og selv om fjellhyttene stort sett er utleid, er det fortsatt hotellrom å oppdrive, ifølge nyhetsbyrået. Størst mulighet for overnatting ved skistedene har du hvis du kan reise tidlig - så her er det førstemann til mølla!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer