Snø for millioner i påskefjellet

Men hotellnæringen til fjells jubler over ny påskesnø, feirer folk i byen påsken på sin egen måte. Bare i Oslo havnet et titall av dem i natt på glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det siste snøfallet ga et betydelig løft for hotellnæringen til fjells. Som de sa i Trysil - det snødde for mangfoldige millioner kroner, sier informasjonssjef Bjørn Ketilsson i Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) til NTB. Han mener at mange av oss nok hadde avskrevet påsken i år etter å kjent et snev av vår i lufta, noe som gjorde utslag på hotellenes bestillingslister. Så snudde været.

- Folk følte at våren var skikkelig på gang, og temperaturen i lufta var tidvis behagelig. Men så kom snøen. Og antall bestillinger til påskehotellene tok seg merkbart opp. Det var som om vi norske plutselig oppdaget at vinteren likevel ikke var over, avskrev båtpussen og konstaterte at «er det snå mye snø her i lavlandet, er det nok godt med snø også på fjellet», sier Ketilsson.

Førstemann til mølla

Boookingsentralene til flere av de store vintersportsstedene fikk det travelt de første dagene etter at «vinter nummer to» kom i lavlandet. Og selv om fjellhyttene stort sett er utleid, er det fortsatt hotellrom å oppdrive, ifølge nyhetsbyrået. Størst mulighet for overnatting ved skistedene har du hvis du kan reise tidlig - så her er det førstemann til mølla!

Og påskegjestene kan trolig - i hvert fall i starten - se fram til mildt vær med litt nedbør i Sør-Norge, mens det i Nord-Norge blir sol men forholdsvis kaldt. DNT peker på at fordi påsken kommer sent i år, kan fjellopplevelsen bli ekstra flott. Vel 5.000 kilometer løyper er kvistet og klar for å lede skituristene.

Og mens fjellfarerne nyter finværet, har enkelte av de mange som er igjen i byen funnet sin egen måte å feire feriens første helg.

Fyll og ordensbråk

Glattcellene ved Oslo politidistrikt ble i natt fylt opp med uvanlig mange fulle og bråkete pub- og restaurantgjester. Ved 04-tida var et titall personer satt bak lås og slå.

- Det har vært særdeles mye fyllebråk i natt. Jeg kan ikke huske at det har vært så ille på aldri så lenge, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

Han måtte i natt dirigere store deler av sine tilgjengelige patruljer ned til flere utesteder i og ved Rosenkrantz-gate, hvor gjestene bråket som verst.

- Vi har overvåkingskameraer i Karl Johan. På skjermene våre ser vi at det siger fulle folk både oppover og nedover. Vi må nok ta hånd om en del flere før natta er over, fastslo Hjulstad i natt.

I tidsrommet mellom klokka 01 og 04 ble et titall personer satt på glattcelle på grunn av fyll og ordensbråk. I tillegg ble mange tatt med inn til politivakta for nærmere opplysninger, før de igjen slapp ut i natta.