Snø i deler av Østlandet i dag

- En guffen høstdag, sier Meteorologisk institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Torsdag morgen er det fortsatt tørre gater i Oslo. Vakthavende meteorolog Håkon Melhus ved Meteorologisk institutt forklarer at nedbøren i lavlandet er noe forsinket, men at den allerede er begynt i nord, i Gudbrands- og Østerdalen.

- Utover dagen kommer nedbøren til lavlandet også, men da stort sett som sludd og regn. Dessuten vil temperaturen i hovedstadsområdet stige, sier Melhus til Dagbladet.no.

Melhus understreker at snøen sannsynligvis blir liggende over 600-700 m o.h.

(Dagbladet.no): Det er bare å kle godt på seg og beregne ekstra god tid til jobben på torsdag, for i morgen kommer høstens første snøfall på Østlandet.

- I Telemark blir det snø over 600 meter. Det vil bli sludd og snø som går over til regn, sier vakthavende meteorolog Siri Wilberg ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

I Oslo og Akershus er det også meldt om snø - vel å merke i høyereliggende strøk.

Snø på Tryvann

- Det blir snø over 500 meter, så på Tryvann kan det komme litt. I hele Oppland og Hedmark vil det snø før det går over i regn og sludd på formiddagen. Så de som skal ut og kjøre i morgen, bør være forberedt på dette.

I Agder-fylkene vil det bare snø i fjellet. Kyststrøkene kan forberede seg på kraftig vind og stiv kuling enkelte steder.

ALTERNATIV TRANSPORT? Denne snøen falt i fjor. I morgen er det ventet snø i Oslo. Foto: Jon Eeg/Scanpix
ALTERNATIV TRANSPORT? Denne snøen falt i fjor. I morgen er det ventet snø i Oslo. Foto: Jon Eeg/Scanpix Vis mer

- Det vil være en guffen høstdag, men det blir bedre på fredag, forteller Wiberg.

NAF advarer

NAF advarer bilistene mot det ventede snøværet. I utgangspunktet er det ikke lov å legge om til vinterdekk med pigger før 1. november, med unntak av de tre nordligste fylkene som kan legge om fra 15. oktober. Men dersom været tilsier det, er det lov å gjøre unntak.

Bruker du derimot piggfrie vinterdekk, kan du legge om når som helst.

- I fjor hjalp NAF over 588 medlemmer den dagen det første snøfallet kom. Våre statistikker viser at mange tar unødvendig store sjanser på glatt føre med sommerdekk, sier Jan Ivar Engebretsen i NAF.

Et komplett værvarsel for der du bor kan du se på Dagbladet.no\'s værtjeneste.

En oversikt over meldinger fra Vegtrafikksentralen finner du her.