Snø i nord og enda varmere i sør

- Ingen stabil godværsperiode, sier meteorologen.

ENDA VARMERE I SØR: OPå tirsdag er det ventet stigende temperaturer og pent vær i Sør-Norge, ifølge Meteorologisk institutts prognoser. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ENDA VARMERE I SØR: OPå tirsdag er det ventet stigende temperaturer og pent vær i Sør-Norge, ifølge Meteorologisk institutts prognoser. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kontrastene mellom nord og sør gjør seg tydelige i værprognosene fra Meteorologisk institutt for neste uke.

Mens det tirsdag er ventet pent vær og stigende temperaturer i Sør-Norge, varsles det rett og slett snø lenger nord.

- Østafjells er det ventet pent vær tirsdag. Det samme gjelder i Vest-Norge og i Trøndelag. Hele Sør-Norge får faktisk pent vær, og stort sett stigende temperaturer, sier vakthavende meteorolog Bjørn Røsting hos Meteorologisk Institutt.

-  I Nord-Norge er det derimot ventet nordlig bris og enkelte regnbyger, og i fjellet i Troms og Finnmark er det faktisk meldt enkelte snøbyger, fortsetter han.

- Snø!?

- Ja, det er ikke så unormalt i denne landsdelen på denne tida, sier meteorologen, som kan trøste med at snøen neppe blir liggende lenge.

Best i sør på onsdag - Allerede onsdagen er det ventet penere vær i Nordland. I Troms og Finnmark er det ventet nordvestlig bris og nedbør. Det vil holde seg kjølig, men nedbøren vil trolig komme som regn, sier han.

Onsdagen blir nok en fin dag i Sør-Norge.

- Igjen er det ventet stort sett pent vær, men det kan komme noe regn på ettermiddagen. Trøndelag får pent vær hele dagen, sier Røsting.

Regnfull torsdag Dette endrer seg imidlertid torsdag, da det er ventet regn og sørlig bris i det Østafjelske, men muligens vestlig kuling på Skagerakkysten.

- Deretter blir det gradvis lettere utover fredagen, men det vil henge igjen noe nedbør i det Østafjelske og temperaturene vil synke, sier han.

Også i Møre og Romsdal og i Trøndelag er det ventet lavere temperaturer på fredag.

- Her er det også ventet noe regn.

Varmere i nord fredag I Nordland ser fredagen ut til å ikke bli så aller verst på fredag.

- Det er ventet til dels pent vær, med det kan komme noe regn i sør. Troms og Finnmark får også pent vær på fredag, med stigende temperaturer, opplyser meteorologen.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Håp om sol neste helg Den siste delen av langtidsvarselet strekker seg fra lørdag 15. juni til tirsdag 18. juni. Nord-Norge vil da trolig få perioder med kuling langs kysten, regn av og til og lavere temperaturer.

- I sør viser prognosene skiftende vind, regn og byger av og til, sier Røsting.

- Betyr det at det av og til også kan bli gløtt av sol?

- Ja, det er et håp om det innimellom, sier Røsting, som fortsetter:

- Dette kan kanskje virke som et grått langtidsvarsel, men dette er fortsatt langt fram i tid, og prognosene er derfor usikre, og skifter litt fra dag til dag. Man trenger derfor ikke ta sorgene helt på forskudd, men det er lite som tyder på at det blir en stabil godværsperiode.