Snø i store deler av landet i dag

Og mer kan det bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har falt mye snø i indre deler av Sør-Norge det siste døgnet, og på mange plasser var det nok årets første snøfall.

Spesielt fra Lillehammer og nordvest- og østover har det falt en del snø. Mest snø har Meteorologisk institutt registrert på Lesjaskog med 55 centimeter, opplyser meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt i Oslo til NTB. Men også i grenseområdene i Sør-Norge mot Sverige er det kommet en god del snø, på Drevsjø kunne man lørdag måle 26 centimeter. Også i indre strøk av Sør-Trøndelag, som i Oppdal, nærmer man seg bra skiføre.

Har du bilder fra snøværet? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00

Kan bli mer snø 

I Nord-Norge ligger det snø over mesteparten av landsdelen, men det er ikke kommet så mye her som lenger sør.

- Det ligger faktisk snø i lavlandet så langt sør som til Boknafjorden. I Bergen ble det lørdag det mål tre centimeter og det er mer enn i Tromsø, sier vakthavende meteorolog Haakon Melhuus til NTB.Det kan også komme mer snø i dagene framover i de områdene som har fått snø i det siste. Snøen kommer med kjølig vind fra nordvest. Den vil holde seg ut i neste uke og sørge for at snøen blir liggende. Men på tampen av neste uke kan det bli mildere igjen i Sør-Norge, opplyser Melhuus til NTB.

Glatte veier

Vegtrafikksentralen melder at det er snø og isdekke på alle fjellovergangene i landet men det meldes ikke om særlige problemer. Folk og biler er skodd for vinterføre, får NTB opplyst.

IKKE BARE SNØ I NORGE: Dette bildet er fra Tyskland, der snøen skapte kaos på veiene i dag. I store deler av Norge har det også snødd i dag, men mange biler har heldigvis vært klare for glatte veier. Foto: Michaela Rehle/Reuters/Scanpix
IKKE BARE SNØ I NORGE: Dette bildet er fra Tyskland, der snøen skapte kaos på veiene i dag. I store deler av Norge har det også snødd i dag, men mange biler har heldigvis vært klare for glatte veier. Foto: Michaela Rehle/Reuters/Scanpix Vis mer

Det er likevel flere som melder om fare for glatte veier etter snøfallet, blant annet er det fare for glatte veier i hele Hordaland, ifølge NRK Hordaland.

Også i Glåmdal-distriktet har det vært flere ulykker som følge av glatte veier, melder Glåmdalen.

Såpeglatte veier skapte også problemer for de som skulle forhindre dem. Til og med brøytebilen fikk et ublidt møte med grøftekanten etter såpeglatte veier på E6 i Grong, ifølge NRK Trøndelag.

Ikke bare i Norge

Kraftig snøvær og sterk vind skapte lørdag kaos også på motorveiene i Bayern sør i Tyskland.

Politiet meldte om en rekke ulykker på de glatte veiene, og blister ble rådet til å bruke kjettinger hvis de hadde tenkt seg til Alpene, ifølge NTB.

Også i enkelte høytliggende områder av Hellas snødde det lørdag.