Snø kan stoppe letingen

Politiet jobber på spreng for å finne den savnede Anne Sofie Blom-Pettersen før frost og snø setter en stopper for letingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går søkte politiet med hunder ved Sem hundeklubb utenfor Tønsberg, og senere ved Langevannet i Re, omkring to mil utenfor byen. Mellom åtte og ti hundepatruljer var i aksjon. I tillegg vurderte politiet i går å kalle inn dykkere og helikopter i søket. Alle vet at dersom vinteren setter inn og snøen legger seg over de skogkledde områdene utenfor byen, vil letearbeidet bli mye vanskeligere.

-  Det er ingen tvil om at frost og snø vil gjøre letingen vanskeligere både for mann og hund, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

Ønsker kontakt

Politiet har fått nærmere hundre tips i saken. Flere av disse resulterte i konkrete tiltak fra politiet.

Politiet har også gått ut med mer konkrete opplysninger om hvor de mener den siktede 44-åringen befant seg kvelden kona forsvant. De mener han var i tettstedet Sem mellom klokken 03.30 og 05.30 den 9. november, og at han kom dit til fots. Politiet ønsker kontakt med alle som har vært ute i Sem i dette tidsrommet.

Ett av tipsene politiet mottok i går kom fra en ansatt ved Skaane Pukkverk på Nykirke utenfor Tønsberg.

Den ansatte på pukkverket som så Caravellen husker, i følge Tønsberg Blad ikke eksakt dato for observasjonen, han merket seg heller ikke bilnummeret. Men registrerte at bilen begge gangene kjørte inn til hageavfallsdeponiet innerst i pukkverket. Der har det nå vokst opp en stor haug med kvist og annet hageavfall.

Utenom allfarvei

 STOR LETEAKSJON:  Politiet på søk ved Langevannet i Re, omkring to mil utenfor Tønsberg i går. Dersom vinteren setter inn og snøen legger seg over de skogkledde områdene utenfor byen, vil letearbeidet bli mye vanskeligere. Foto: Henning Lillegård
STOR LETEAKSJON: Politiet på søk ved Langevannet i Re, omkring to mil utenfor Tønsberg i går. Dersom vinteren setter inn og snøen legger seg over de skogkledde områdene utenfor byen, vil letearbeidet bli mye vanskeligere. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Politiet i Tønsberg ber publikum på generell basis å være oppmerksomme på spor etter biler i terrenget. Det betyr at de har en teori om at den siktede 44-åringen kan ha vært utenom allfarvei med bilen.

Området der politiet har drevet søk er for det meste skogkledd og kupert, og det er flere små vann i området.

Fortsatt taus

Politiets mest konkrete bevis er at en Volkswagen Caravelle har etterlatt seg elektroniske spor ved passering av bomringen rundt Tønsberg den aktuelle natta. Politiet kommer også til å sjekke de to andre bilene som er i familiens disposisjon.

-  Disse bilene er sikret i familiens hjem, og vil bli undersøkt av Kripos, sier Sakrisvold.

Politiet har de siste dagene ikke kunnet avhøre den siktede 44-åringen.

-  Vi har ikke hatt samtaler i dag, og han har for så vidt ingen plikt til å forklare seg, sier Sakrisvold. 

  •  Den siktede befinner seg for tiden på psykiatrisk avdeling ved sykehuset i Tønsberg. Hans advokat Tore Langås ønsket ikke å snakke med Dagbladet i går.
SAVNET: Anne Sofie Blom-Pettersen.