HERJET I VEST FØRST:  Her traff de heftige kastevindene fra Nordsjøen et 40 meter høyt trappetårn  på Coast Centre  Base (CCB) på Ågotnes i  Fjell utenfor Bergen tidligere i dag. I ettermiddag står Oslo-området for tur. Foto: CCB.
HERJET I VEST FØRST: Her traff de heftige kastevindene fra Nordsjøen et 40 meter høyt trappetårn på Coast Centre Base (CCB) på Ågotnes i Fjell utenfor Bergen tidligere i dag. I ettermiddag står Oslo-området for tur. Foto: CCB.Vis mer

Snø og kastevinder på vei mot Oslo-området

Kristen Gislefoss: - Det er slik vind som løfter hustak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Uværsenteret har flyttet seg til ytre Oslofjord, og slik det ser ut nå kommer det snø i løpet av ettermiddag til Oslo-området og helt inn til kysten på begge sider av hovedstaden, sier påtroppende statsmeteorolog Kristen Gislerfoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet ved 15-tiden.

Og temperaturen har vippet på minus i samme område i løpet av de siste timene.

Det betyr at det kan bli hvit helg også i Oslo-området noen dager.

For i helgen er det meldt ned mot minus 5 i Oslo.

Her kan du sjekke værvarslene der du er.

Uansett blir det glatte veier allerede i ettermiddag og skummel vind.

- Det blir vindkast fra kysten og godt innover i landet med iallefall full storms styrke - over 25 meter i sekundene. Og det er nettopp slike kastevinder som er skumle for hustak, verre enn sammenhengende, stabil storm, sier Gislefoss til Dagbladet.

I morges kom Meteorologisk institutt med denne oppfordringen til beboere i uværutsatte områder:

- Hold dere inne.