VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Snøfall og mildere temperaturer fører onsdag til vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge. Østafjells er det ventet vanskelige kjøreforhold som følge av snøfall og temperaturer på rundt 0 grader. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Snøfall og mildere temperaturer fører onsdag til vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge. Østafjells er det ventet vanskelige kjøreforhold som følge av snøfall og temperaturer på rundt 0 grader. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Snø og mildvær gir vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge

Snøfall og mildere temperaturer fører onsdag til vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge. 

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for vestlandet sør for Stad, Østafjells og fjellstrøkene Trollheimen-Jotunheimen og Langfjella.

På Vestlandet er det ventet lokalt vanskelige kjøreforhold fram til onsdag ettermiddag på grunn av snø og snøfokk.

Østafjells er det onsdag ventet lokalt vanskelige kjøreforhold i lavlandet på grunn av snøfall og temperaturer på rundt 0 grader.

- Det blir en ganske våt snø, og vi har sendt ut et obs-varsel som følge av det. 15 centimeter med snø er kanskje ikke så mye, men det kan bli problematisk når temperaturen er på nullpunktet, forteller vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes til Glåmdalen.

Samtidig vil snø og snøfokk føre til vanskelige kjøreforhold i fjellstrøkene Trollheimen-Jotunheimen og Langfjella.

Både Meteorologisk institutt og politiet oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig.

- Det er veldig glatt utsatte steder i hovedstadsområdet. Underkjølt regn skaper speilglatte veier og fortau. Vi oppfordrer både trafikanter og fotgjengere til å ta det rolig på morrakvisten, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

(©NTB)