Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vær:

Snø og uvær fører til stengte fjelloverganger, økt snøskredfare og vanskelige kjøreforhold

Kan komme opp mot 25 centimeter snø.

STENGT: E134 over Haukeli er stengt. Bildet er tatt ved Midtlæger klokka 20.38 søndag kveld. Foto: Statens VegvesenS
STENGT: E134 over Haukeli er stengt. Bildet er tatt ved Midtlæger klokka 20.38 søndag kveld. Foto: Statens VegvesenS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en helg fylt av mye vær på Sør- og Vestlandet. Søndag var det kraftig nedbør på Sørlandet, mens det på Vestlandet har vært kraftig vind og vanskelige kjøreforhold.

Og uværet fortsetter søndag kveld og utover mandag.

- Nå er det kraftig nedbør over Oslo og Østlandet for øyeblikket, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss, til Dagbladet søndag kveld.

Snø

Han opplyser at nedbøren etter hvert vil flytte seg mot nordøst, men at det totalt er ventet opp mot 15 centimeter nedbør i og rundt hovedstaden. Vest for Oslo kommer det med nedbør og totalt kan det bli opp til 25 centimeter snø i løpet av søndag og mandag.

Søndag er det sendt ut OBS-varsel på grunn av vanskelige kjøreforhold i Telemark og Agder. I tillegg advarer Gislefoss mot vanskelige kjøreforhold på Østlandet.

- Det blir vanskelige kjøreforhold, men vi får håpe at brøytemannskaper gjør en god jobb i natt. Snømengden som kommer kan gjøre det utfordrende å kjøre, sier han.

Stengte fjelloverganger

Nær kysten kommer nedbøren som sludd og regn, men man skal ikke langt inn i landet før det faller som snø.

STENGT: Slik så det ut på Riksvei 7 over Hardangervidda klokka 20 søndag kveld. Veien er stengt. Foto: Statens Vegvesen
STENGT: Slik så det ut på Riksvei 7 over Hardangervidda klokka 20 søndag kveld. Veien er stengt. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt. E134 over Haukelifjell er stengt, mens det på RV9 er kolonnekjøring. Rv 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy med totalvekt på 7,5 tonn. For de over 7,5 tonn gjelder kolonnekjøring. RV 13 over Vikafjellet er også stengt.

- Det er mye vind i fjellet. Kuling og snø er ikke den beste kombinasjonen, da føyker det igjen, sier Gislefoss.

Snøskredfade

Det er meldt om stor snøskredfare i Vest-Agder og Rogaland.

Også i Hardanger er snøskredvarslet hevet til rødt nivå for søndag. Der melder NVE om ustabile fokksnøflak i leområder, og de ber skigåere unngå terreng som er brattere enn 30 grader, skriver NTB.

Vestlandet får også nedbør mot mandag. Dette kommer stor sett som snø eller sludd.

SNØ: To meter snø og vindstille i Holbygda fører til stort press på strømlinjer og trær.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SNØ: To meter snø og vindstille i Holbygda fører til stort press på strømlinjer og trær. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- I Trøndelag og sør i Nordland kan det komme litt snø utover dagen på mandag, men fra Saltfjellet og nordover blir det bra. Temperaturen her ligger på et par minusgrader. Men det vil blåse stiv kuling utsatte steder, sier statsmeteorologen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!