Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snø på Tenerife

MADRID (NTB-DPA): Hvis du har tenkt deg på ferie til Tenerife med det første, kan det være en fordel å ta med varme klær. De siste dagene har det nemlig vært voldsomt regnvær på øya, og i områder over 2.000 meters høyde snødde det i dag, opplyste meteorologer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To fjellveier på vulkanen Teide måtte stenges på grunn av speilglatte kjørebaner, og både på Tenerife og på naboøyene Hierro og Gomera forsvant strømmen i store områder. En høyeste lufttemperatur på 19 grader i lavlandet fristet svært få feriegjester til å bade.

I den nordlige del av det spanske fastlandet løsnet vinteren litt på grepet i dag. Rundt 300 biler og busser som var blitt sittende fast i snøfonner på motorveien ved Burgos, kunne kjøre videre etter at veien var ryddet.

Kjettinger

Men til tross for at det ble litt varmere, var veiene gjennom sju fjellpass i det nordlige Spania fortsatt sperret. Mer enn 50 fjelloverganger kunne bare passeres av biler med kjettinger, noe som ikke nettopp hører til spanske bilisters standardutstyr.

I Pyreneene og i området rundt Segovia i Midt-Spania fortsatte redningsmannskaper sin leting etter til sammen fire fjellklatrere. De fire unge spanjerne ble overrasket av snøstormer under klatring på ulike steder søndag, og har senere ikke gitt livstegn fra seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!