Snø-sjokket tok liv

SÅNER/RAMNES/OSLO (Dagbladet): En kvinne ble drept momentant etter en frontkollisjon på E6 ved Såner i Vestby. Kraftig snøfall over Sør-og Østlandet skapte mange ulykker på veiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påskeferien fikk en svært dramatisk start for mange. Store deler av Sør-og Østlandet ble overrasket av store snømengder og kraftig vind.

Det førte til fullstendig kaos og mange trafikkulykker i påskeutfarten fra Oslo og de andre større byene. I går kveld var dette status så langt i påska: To drept og minst 22 personer skadd i forskjellige trafikkulykker.

I tillegg har et meget stort antall biler kollidert eller havnet i grøfta, uten at personerkom til skade.

Trafikkpolitiet og Utrykningspolitiet overvåket i hele går inn-og utfartsårene for å dempe farten på det usedvanlig glatte føret.

Dødelig utgang

En eldre kvinne døde trolig momentant da bilen hun var passasjer i kolliderte med en svenskregistrert Renault ved Såner i Vestby. Politiet i Vestby fikk melding om ulykken like etter klokka 16 i går ettermiddag.

Bilen den omkomne satt i fikk sladd på det såpeglatte føret og havnet sidelengs over i motsatt kjøreretning. Den omkomnes sønn og to italienske statsborgere som satt i Renaulten, ble brakt til Moss legevakt med lettere skader.

Veien var svært glatt og bilførerne hadde ingen mulighet til å unngå sammenstøtet. Mannskaper fra politiet i Ski, Vestby lensmannskontor og Vestby brannvesen deltok i redningsarbeidet.

Den første dødsulykken denne påsken fant sted fredag kveld.

En 50 år gammel mann fra Rogaland omkom i en front mot front-kollisjon på E39 ved Mehammer på Stord. Bilen mannen kjørte kolliderte med en varebil på en oversiktlig veistrekning.

Brøytebil

Ved 17-tida lørdag fikk politiet melding om en trafikkulykke mellom en brøytebil og en personbil på riksvei 35 i Ramnes utenfor Tønsberg.

En person pådro seg alvorlige skader. Vedkommende måtte skjæres løs av redningsmannskaper fra Tønsberg brannvesen.

-Den skadde ble skåret løs og brakt med ambulanse til Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. Ytterligere tre personer pådro seg lettere skader i ulykken, sier vaktleder Erik Wendelborg ved Nord-Jarlsberg politidistrikt til Dagbladet.

Det var svært glatt og mye snø på riksveien der ulykken skjedde, men politiet hadde i går kveld ikke full oversikt over hvorfor personbilen frontkolliderte med den møtende brøytebilen.

Problemer

Wendelborg framholder videre at det på grunn av været var vanskelig for politiet å komme fram til stedet.

Omtrent samtidig med trafikkulykken i Ramnes, fikk politiet i Nord-Jarlsberg melding en front til front kollisjon på E18 ved Rølleshaugen i Sande.

-En personbil kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med en møtende bil. Tre personer pådro seg lettere skader og ble kjørt til Buskerud sentralsykehus i Drammen. Også her hadde vi store problemer med å komme fram til ulykkesstedet, sier vaktleder Wendelborg.

Fire personer pådro seg lettere skader i en frontkollisjon på E16 ved Sollihøgda utenfor Oslo ved 17.20-tida i går ettermiddag.

-Det var svært glatt på stedet der ulykken skjedde, forteller politioverkonstabel Tom Leonardsen ved Hønefoss politistasjon til Dagbladet.

Kjedekollisjon

Sju personer ble i går kveld brakt til Sentralsykehuset i Akershus på Lørenskog etter to trafikkulykker på Borgen bro i utkanten av Lillestrøm.

-Ulykken skjedde da en bil fikk sladd og skrens på det glatte føret. Bilen kom over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med en møtende bil, opplyser vaktleder Jorunn Heide ved Lillestrøm politistasjon til Dagbladet.

I de to bilene satt det seks personer som alle ble skadd, mens ytterligere en person pådro seg lettere skader da en personbil kjørte inn i en lastebil som hadde stanset ved ulykkesstedet.

To politibiler ble påkjørt bakfra ved en kjedekollisjon på E6 ved Furuset i Oslo ved 20-tida i går kveld. En politimann som sto ved den ene politibilen pådro seg lettere skader i sammenstøtet.

BRØYTESMELL: En person pådro seg alvorlige skader etter at bilen vedkommende satt i frontkolliderte med en brøytebil på riksvei 35 i Ramnes utenfor Tønsberg.