Snø, sludd og kanskje litt sol

Nordlendingene får snø, sørlendingene får regn og østlendingene kan håpe på varmegrader og litt sol i begynnelsen av påska. Hvis du vil være sikker på sol, må du reise til Syden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hovedtrekkene for den første helga i påska. Håpefulle nordmenn må smøre seg med tålmodighet mens vi venter på at sola skal bryte gjennom.

- Det er lovende i Sør-Norge. På Østlandet er det sjans for sol, sier metereolog Erik Hagemark i Storm Weather Center.

Også vestlendingene kan håpe på at de får bruk for solbrillene i løpet av helga. Men de som bor lengst sør i landet, må frem med regntøyet. Ifølge værvarslingskartene blir det skyer og regn i sør fra Telemark til Rogaland.

- Det er utrygt for nedbør, sier Hagemark og oversetter:

- Det blir regn i lavlandet der folk bor.

Han antyder at gradestokken vil vise mellom fem og ti plussgrader i Sør-Norge når helga er her. Men noe mer vil han ikke love.

- Det blir ikke noen sprengkulde, men neppe knallvær.

I Nord-Norge blir det nedbør, og den kommer i form av snø.

- Skyet og kjølig. Det kan komme en del snø, og det skal godt gjøres å komme over null grader, er metereologens ikke altfor oppmuntrende kommentar.

Og det er ikke så mye å rope hurra for fram til helga, heller. Sannsynligvis får vi snø over hele landet resten av uka. I det minste betyr det at skituren er sikret.

- Denne værtypen er nokså urolig, og det kan gi store utslag i lokalværet enkelte steder til helga. Derfor må jeg ta en del forbehold, forklarer Hagemark.

Men det er ingen grunn til å miste motet: Værvarselet for påskeuka er ennå ikke klart. Og den ustabile værtypen betyr at det fort kan skifte til strålende sol.

Følg med på været

her

.

REGN I SØR: Søringene kan forberede seg på regn langs kysten...
OG KANSKJE SOL I MIDTEN?:</B> Øst- og vestlendinger må være snille denne uka og blidgjøre værgudene. Da får vi kanskje sol.
SNØ I NORD: Nordingene må som vanlig «stå han av». Værvarselet er ikke av det solfylte slaget for helga.